Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Tulumbacıbaşı

BasketAltı/ Ünal Özüak

Seçim yaklaştıkça Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel adaylarla birlikte medya önünde projelerini tartışmak yerine muhalefet kabul ettiği herkese saldırmanın dozunu abarttı. Konak soymak için başka yerde yangın çıkararak mahallelinin dikkatini o yana çeken tulumbacıbaşı gibi sürekli gündeme "şer cephesi", "vatan hainleri" yalanları pompalanıyor.. Amaç çamur at izi kalsın ve süregelen skandallar, haddini bilmezlikler Türk basketbolüne yapılan kötülükler konuşulmasın.
Peki bu muhalefet cephesi neden bu kadar geniş? Bu kadar birbirine benzemez hatta birbirinden çok fazla da hazzetmez insanlar basketbolün karanlığa sürüklendiği konusunda nasıl böyle hemfikir oldular? "İt ürür kervan yürür" diyordu Demirel.. Şimdi bu toplu haykırıştan ürkmek niye? Aziz Yıldırım, Tuncay Özilhan ve en trajikomiği kendi kulübüne hayrı olmayan Özhan Canaydın, açıktan destek veriyorlar..
O zaman korku neden? Şundan.. Seçimi kazanmak, yürütme erkini elinde tutabilmek, Demirel için hayat memat meselesi. Ancak o zaman dava ve soruşturmaların üstünü örtebilir. Onun için medya önünden kaçıyor, hedef saptırıyor, düzmece yalan dolan yapay gündemler yaratıyor. 12 Dev Adam'ı dahi seçim hesaplarına alet ediyor.
Tüm ayarlamalarına rağmen Genel Kurul'da, sporun sanal baronlarının desteğine rağmen sağduyu galip gelir diye korkuyor, adaylara atacak çamur bulamadığı için onları beğenenlere saldırarak çirkinleşiyor.
Kendisinin uygun görüp seçtiği kişiler olmazsa medya ve başkan adaylarıyla TV programlarına çıkamıyor. Neden, çünkü orada, kulağına üfle, uyduruk haber yaptır kolpası çalışmaz. Onlar, Kanadalı delege uyduruğunu yaptırabilecek tıynette adamlar değiller.
Herkesi kendileri gibi sanarak komplo teorileri kurguluyorlar. Tüm bunlar, mesela, TÜBGEV aile vakfı içinde olanların, eşe dosta iş yaptırılarak ödenenlerin üstü kapansın diye yapılıyor. Sponsor gelirlerinin hesabı yok ortada.. Lig kulüplerine ve hakemlere beş kuruş veremeyecek kadar tamtakır kasa nasıl bu hale geldi?. Amerikan Rüya Takım'a ödenen yüz binlerce doların basketbolümüze kazanımı ne? Kaç kişi, hangi nedenlerle bu hısım akraba vakfından besleniyor? Levent Bıçakçı nelere dayanamadı da ayrıldı bunlardan? Neden pota seyircisiz kaldı? Reytingler neden yerlerde sürünüyor? Bu soruları, basketbol tertemiz olana dek sormayı sürdüreceğiz..
ozuak@hotmail.com

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA