Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Neden Sayın Yargıç?..

GÜLDÜNYA davası sonuçlandı. Mahkeme, "Töre" diye kız kardeşlerini öldüren iki delikanlıya ceza verirken "Tahrik" indirimi uygulamayarak örnek bir karar aldı. Bu karar kamuoyunda genelde alkış alırken, bir ayrıntı gözden kaçtı.
Mahkeme kararını oy çokluğu ile vermiş, üye Yargıç Ahmet Vedat Güneş, tahrik yönünden ceza indirimi istediği için karara karşı çıkmıştı.
Şimdi olayı hatırlayın. Güldünya tecavüze uğrayıp hamile kaldığı için kardeşleri tarafından suçlanıyor. Kardeşler genç kızı vuruyor, ama öldüremiyor. Gidip hastanede buluyor, bir daha vuruyor ve bu defa öldürüyorlar.
Yani ortada, kesin kararlı, planlı bir cinayet var. Öldürülen kız kardeşin ise hiçbir ayıbı yok. O, üstelik bir de tecavüzün kurbanı.
Ayrıca, yeni Ceza Kanunu töre cinayetlerinin önüne geçmek için, tahrik indirimi bir yana "Ağırlaştırılmış müebbet hapis" cezasını getiriyor. Tüm bu gerçekler ışığında, Sayın Güneş'in nasıl olup da hâlâ "Tahrik" indirimi uygulaması istediğini anlamakta gerçekten güçlük çekiyorum.
Bir açıklama yapmak ister mi acaba?..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA