Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Sıtkı Usta Ankara'da..

ANKARA'DA bu kapsamda bir sergiyi yıllar sonra ilk kez açıyor, Sıtkı Usta.. 48 parçadan oluşan koleksiyon, Dışişleri Bakanlığı Sanat Galerisi'nde 2 Kasım'a kadar sergileniyor..
Usta, hemen her sergisinde bir yenilik, bir sürpriz yapar ya.. Bu kez, Zeugma'dan esinlenerek başladığı mozaik çalışmalarına Osmanlı form ve motiflerini eklemiş..
Görmek gerek.. Bir yanda Zeugma'lar, Bizans, Frig formları ve desenleriyle bezeli çiniler, öte yanda Osmanlı kalyonları, laleler..
Geçen yıl İstanbul'da ilk kez sergilediği muhteşem "Laleli Kuş" da sergide.. Kuş biçiminde kesilen form, mozaik lalelerle bezenmiş.. Bakmaya doyamıyorsunuz..
Sıtkı Usta, Dışişleri Bakanlığı'nın eserlerine gösterdiği ilgiden gurur duyduğunu söylerken çok mutlu.. Gerçekten de Bakanlık sanatını sahiplenerek harika bir sergi ve müthiş bir katalog hazırlamış! Katalogun sonunda Sıtkı Usta'nın 1980'den bu yana açtığı kişisel sergilerin dökümü var.. Tam 54 sergi.. 18'i yurtdışında olmak üzere..
"Sıtkı, çok iyi bir dinleyici idi. Çok akıllı ve zeki yapısını sanatçı kişiliği ile bağdaştırmakta çok usta olduğunu kısa sürede kanıtladı. Herkesi dinledi, herkesin görüşlerini bilgisayar duyarlılığı ile hafızasına yükledi ve programladı. Form, teknik ve desende Kütahya geleneksel seramik sanatına yeni bir ivme kazandırdı."
Dışişleri Bakanlığı'nın hazırladığı sergi kataloguna alınan yazısında Prof. Dr. Ara Altun, Sıtkı Usta'yı böyle anlatmış..
Müthiş bir gözlem!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA