Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

1933'te çekilen King Kong'u seyrettim!..

SineKlasik'te harika bir hafta sonu sürprizi yakaladım.. Orijinal King Kong!.. Yani 1933'te çevrilen.. Fay Wray, Bruce Cabot'lu olan..
Bilgisayarla fevkalade renklendirilmiş, üstelik..
İlk defa izliyorum, bu orijinali..
Benim için iki sebebten önemli.. Birincisi, türün ilki.. İkincisi.. Halen sinemalarda gösterilen Üçüncü King Kong'u yapan Peter Jackson açıklamıştı.. "İlk King Kong'a bayılmıştım. Bu filmde ona sadık kaldım.."
Ben de bayıldım..
1933 imkânları içinde harika bir film yapmış adamlar.. İkincisi.. Jackson gerçekten sadık kalmış ilk filme.. Kare kare olmasa da, temelde ayni filmi çekmiş. Bazı simgesel sahneleri aynen bırakarak..
Örnek.. King Kong'un dinozorla dövüşmesi ve çenesini ayırarak öldürmesi..
Örnek.. Kızı güneşin batışını izlediği uçurum kenarına götürmesi..
Neye şaşıyorum biliyor musunuz?..
Bütün Türkiye'de King Kong gündemde iken, bu orijinal filmi, SineKlasik gibi özel uydusu olmayanın alamadığı bir kanalın sessiz sedasız yayınlaması..
SineKlasik, Cem Uzan'ın bir ara heveslendiği kendi DigiTurk'ünü kurma çabaları sırasında kurduğu kanallardan biriymiş meğer.. Teleon'dan vazgeçince onu da kenarda unutmuş.. Eski filmler de telif hakkına tabi değil ya.. Döndürüp durarak kanalı ayakta tutmuşlar. Tam da geçen hafta benim yazımın çıktığı gün, Doğan Gurubu satın almış kanalı.. Şimdi kim bilir ne yaparlar, bilmem.. Kesin olan, benim çok geç keşfettiğim ve tiryakisi olduğum kanalın sonu geldi demektir. Sinema kanalı olarak bıraksalar bile içine reklamlar gömerler ve seyir zevkini sıfıra indirirler.. Eee. Ticaret bu.. Hıncal efendinin keyfi için, reklamsız, anonssuz, geçmişin en güzel filmlerini arka arkaya makineye takmak olur mu?..
Bayramda son keyfimi çıkarırım artık.. Sonra televizyonsuz günlerime dönerim.. İyi de olur..
Bu kanal hayatımı alt üst etti.. Bir defa evde geçirdiğim saatler katlandı. İkincisi, evde genelde bol bol okurdum. Şimdi film seyretmekten, gazete okumaya zor vakit buluyorum. Kitaplar ve dergiler birikmeye başladı..
Şimdi demek istediğim şey şu..
1976'da ikinci King Kong sinemalarda açılırken, Amerika'da o zaman mevcut dört kanalın da, gala gecesine, bir King Kong filmi koyduğunu yazmıştım.. Bu orijinal King Kong ve başarıdan pay kapmak isteyen devam filmleri.. Kong'un Oğlu falan filan..
Bizim kanallara akıl vermek istedim, aklımca..
"Yahu ortalık King Kong diye kırılıyor.. İki eski King Kong var. Biri 1933, biri 1976 yapımı.. Koyun onları prime time.. Bedava reyting" dedim.. Akılları almadı. Kör değneğini beller, ayni şeyleri yapıp birbirlerinin dümen suyunda gidiyorlar. Fark yaratmaya cesaret eden yok.. Bir de zahmete gireceksin, o filmleri arayıp.. Kim uğraşacak?..
İşte artık zahmet de yok..
SineKlasik, yani orijinal King Kong, Doğan Gurubu'nda.. Bu gurupta Kanal D var.. Star var.. Tonla gazetelerinde ilan edip koysunlar 1933 King Kong'u programa, görsünler seyirciyi..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA