Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Yılın ilk bombası!..

Müzik / Can Sayın

Müzikleri, düzenlemeleri, altyapıları ve Hande Yener'in yorumu ile çok farklı, Avrupalı bir albüm. Tek kelime ile harika bence.
Hande Yener'in dördüncü albümü bu.. İki senede tamamlanmış.. 14 şarkıdan 7'sinin söz ve müziklerini Mete Özgencil yapmış. Düzenlemelerin yarısı da Erdem Kınay'ın.
Albümü baştan sona dinlemenizi tavsiye ediyorum, sıkılmayacaksınız zaten. Her şarkıda değişik müzik yapısı, farklı yorum ve farklı bir keyif var. Bu keyif her şarkıyı dinledikçe artıyor ve 10'uncu şarkıda (Unut) zirveye varıyor. Ama bitmiyor, sona kadar devam ediyor.
İlk parça "'Yola Devam"' çok kaliteli bir dans şarkısı, gümbür gümbür. Müziği gibi sözleri de çarpıcı..
"Yüreğine güneş koy, yüreğine yıldız koy, yola devam"
dizelerinde "Ümidini kaybetme, hep yoluna devam et, hayata sarıl" parolası var. Söz ve müziğin sahibi Ertuğ Ergin'e bravo.
Albümün isim şarkısı "Apayrı", gerçekten apayrı bir şarkı. Benim bu albümde en beğendiğim şarkıların başında geliyor. Temposu, nakaratları ve geri vokalleri ile hemen etkiliyor dinleyeni. Altyapısı çok özel ve çok zengin.
3'üncü sırada "Nasıl Zor Şimdi" var. Yine farklı sound ve farklı yorum. Bu defa rock vuruşları var davullarda. Yeni bir ilişkiye başlamanın zorluğunu anlatıyor şarkı. Bu zorlukların anlatıldığı dizelerdeki tekrarlar çok güzel.
4'üncü şarkı albümün klip şarkısı, "Kelepçe"nin club versiyonu. Klip şu sıralar 14'üncü sırada. Yine çok güzel bir dans şarkısı, çok dinlenince daha çok sevilecek bence. Klibin yönetmenliğini Mtv'de birçok klibi yayınlanan Simon Henwood yapmış. Platoda özel bir botanik ormanı kurulmuş ve çeşitli animasyonlar kullanılmış.
"Kim Bilebilir Aşkı"nda ilk şarkıda karşımıza çıkan ismi, Ertuğ Ergin'i görüyoruz bu güzel dans şarkısında yine.
"Bugün Sevgililer Günü" bir ay sonra daha çok gündeme gelecek bir şarkı. Sevgililer gününde sevgilisi olmayanların şarkısı. O gün size hitap etmemesi için şimdiden bir sevgili bulun kendinize!
"Yok .. Aslında Yok .." tekrarları çok hoş ve akılda kalıcı. Jorg Sander'in nefis gitar nağmeleri ile başlıyor
"Şefkat Gibi" de öne çıkan kaliteli parçalardan biri. Hande Yener'in yorumu da çok güzel.
8'inci sıradaki "Aşkın Ateşi" albümün hitlerinden biri olacak kesinlikle. Daha ilk dinleyişte eşlik etmeye başlayacaksınız bu şarkıya. "Çiğ mi? Ha Ha!" nidaları çok sempatik ve çocukları yakalayacak. Kısa bir rapla bitiyor şarkı. Çok tutacak bence.
"Yalnızlık özgürlüğün iki hırçın kanadıdır" diyor "Kanat" isimli şarkı da Mete Özgencil. İlginç sözleriyle albümün keyifli şarkılarından biri.
Ve geldik 10'uncu şarkıya, yani başta söylediğimiz zirveye. Tam 10 numara bir şarkı, bence albümün bir numarası "Unut". Yine bir Mete Özgencil bestesi. Gitarda Jorg Sander yine ve müthiş ezgiler. Şarkı tadına varamadan bitiyor hemen.
Bu kadar yüksek tempodan sonra biraz sakinleşin artık ve "Düş Bozumu", güzel bir slow şarkı.
Sonra yine tempo yükseliyor ismine uymayan "Sakin Olmalıyım" ile. Çok güzel bir rock. Ağır toplardan bu da.
Sırada "Sorma" var. Alper Narman/ Fettah Can çalışması, çok kaliteli bir şarkı.
Ve albüm "İnsanlar Çok" adlı club şarkısı ile bitiyor.
Albümün prodüktörlüğünü de yapan Hande Yener bu albümde gerçekten artık olgunluk döneminde, çok başarılı ve "Apayrı!.."
cansayintr@yahoo.com

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA