Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Parti lideri Erdoğan!.. Başbakan Erdoğan!..

Abidin Dino mutluluğun resmini yapamadı. Ama Radikal'in ne yazık ki, resmin altında imzası olmayan muhabiri "Öfkenin Fotoğrafı" nı çekmiş.
Pazar günü Radikal İki'nin birinci sayfasında, "Gazeteci" editörün kocaman kullandığı Recep Tayyip Erdoğan Portresine takıldım kaldım dakikalar boyu..
Meclis'te konuşurken çekilmiş.
Bu nasıl öfkedir?.
Burası Meclis üstelik.. Lider Meclis'te bu hale gelirse, o Meclis üyelerinin tekme sille birbirlerine girdikleri sahneye kim şaşırır?.
Millet tonla soruna çözüm beklerken, birbirlerine saldıran bu adamlar, sokaklardaki şiddetin, öfkenin, nefretin, bölünmenin, gerilimin tahrikçisi olmazlar mı?.
İki Recep Tayyip Erdoğan var..
Birisi Başbakan.. Ülke lideri.. Daha geçen gün "Gerilimi geride bırakmamız lazım. Bu gerginlik ekonomiyi şiddetle etkiliyor" diyen, yandaşlarını "Bize gaz vermeyin" diye tersleyen adam.. Küresel kriz zaten var. Bir de içerde bu gerginlik olunca, piyasa allak bullak oluyor.. İflaslar, işten çıkarmalar zincirleme.. Ekonomi danışmanları Başbakan'a anlatmışlar. O da halka anlatıyor. Harika..
Öteki Parti Lideri Recep Tayyip Erdoğan.. Onun danışmanları tam tersini söylüyor.. "Aman gerilimi körükle.. Darbe, suikast, cinayet, demokrasiye kasıt iddialarını ayakta tut. Kendini ve partiyi mazlum duruma düşür ki, oyumuz artsın.."
Ekonomi danışmanları doğru söylüyor.. Parti danışmanları fena halde yanılıyor..
Ben iki kez Recep Tayyip Erdoğan için, kalemimin tüm hüneriyle en övücü lafları yazdım. İlki seçim gecesi irticalen yaptığı konuşmanın ardından..
"İşte ülke lideri bu" dedim..
İkincisi Kürt açılımını başlatırken. "Bunu başarsın, dünyanın öbür ucunda olsam koşar gelir, oyumu ona veririm" dedim..
Bu ülkede oy, barıştan, huzurdan, mutluluktan geçiyor.. Öfkeden, kinden, nefretten değil..
Recep Tayyip Erdoğan'ın mesela bayram günlerinde halkın, çocukların arasında fotoğrafları var. Dünyada gülümsemenin bu kadar yakıştığı ender yüzlerden birine sahip.. Bakarken, gülüşün içten geldiğini görüyorsunuz..
O zaman bu "Öfke" fotoğrafı ne?..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA