Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

G.Saray'a Brütüs değil Antonyus gerek!.

Gözlerime inanamadım. Aylardan beri göreve davet ettiğim Galatasaray'ın eski başkanları nihayet ortaya çıktılar.. Selahattin Beyazıt, Ali Uras, Ali Tanrıyar, Alp Yalman ve Mehmet Cansun..
Ama, Galatasaray'ı, Ali Sami Yen ruhunu yok eden Adnan Polat'a öğüt vermek değil, destek olmak için..
İnanılır gibi değil.. Gerçekten inanılır gibi değil..
Tüm camianın nefret ettiği Adnan Sezgin'i tutmak uğruna Galatasaray'ı Galatasaray yapan değerleri hiçe sayan, kendi çalışma arkadaşlarının beşini, başta ona seçim kazandıran isimler, Haldun Üstünel ve Mehmet Helvacı, iflas etmiş Galatasaray Storeları kurtaran adam Cemal Özgörkey olmak üzere harcayan, tarihin en rezil futbol takımını yaratan, başına "Ben Sezgin'le çalışırım" demekten başka özelliği olmayan bir Teknik Direktörlük cahilini getiren Adnan Polat'a sahip çıktı, Galatasaray Başkanları..
Mehmet Cansun'u saymıyorum. Ben onu hiç Galatasaray Başkanı olarak görmedim zaten..
Ali Uras ve Ali Tanrıyar da mazurlar. Artık olayların içinde değiller. Ali Sami Yen'in kapanışında adam yerine konmayışlarını, Arena açılışında esamilerinin dahi okunmasına aldırış da etmediler. Olsun. Yaşlarına saygım var.
Ama hayatın tam da içindeki Selahattin Beyazıt, Ali Sami Yen kapanışında koluna girip sahanın ortasına götürdü ve konuşturdu diye Adnancı mı oldu, herkesin gözü önündeki gerçeklere sırtını dönüp?..
Ya Alp Yalman.. Hele Alp Yalman?.. Onunla daha bir ay evvel yaptığımız konuşmayı hatırlıyorum. Hayatta yazmam. İma bile etmem. Ben dost sohbetlerini köşesinde kullananlardan değilim..
Ama Alp'e, 40 yıllık, kardeşten öte dostuma sorarım..
"Sen de mi Brütüs?.."
Dilerim Alp, Adnan ve Adnan'a niye sahiplendiğinin bilincindedir, bana da anlatır..
Tanıyamadıklarımdan birisi de Mustafa Sarıgül..
Yani oğlu Emir'i, Adnan yönetici yaptı diye mi bu bağlılık Sarıgül..
En başta sana ihanet etmedi mi, Adnan?. En başta sana?..
Ali Sami Yen kapanırken nerdeydin?.
Ya da Arena açılırken..
Ali Sami Yen/ Arena diye ortada hayal bile yokken, bu ülkede ilk düşünen, ilk projelendiren sen değil misin?. İlk anlattığın, ben değil miyim?.
Birlikte Özhan Canaydın'ın önüne koymadık mı?. Adnan Polat'ı saymazsan, gelmiş geçmiş en kötü başkan Canaydın o projeyi "Piç" etmedi mi?. Kuşa döndürmedi mi?. Başbakan Erdoğan müdahale etmese, projenin nerdeyse onda biri olan stadı bile "Yapılamaz" hale getirmedi mi?. Ali Sami Yen elden kaçırılmadı mı?. Adnan Polat'ı, Galatasaray'ı aşağılayan Toki Başkanı önünde dut yemiş bülbüle döndüren olaylar, Özhan'ın yanlışları yüzünden başlamadı mı?.
Ama bunlar, Ali Sami Yen/ Arena projesinin sahibinin Mustafa Sarıgül olduğu gerçeğini değiştirmez.
Peki Adnan Polat seni niye Ali Sami Yen kapanış ve Arena açılışlarında yok saydı, Sarıgül?. Niye adını anmadı?. Niye bir kuru teşekkürü bile çok gördü?. Nerdeydin kapanış ve açılışlarda Sarıgül?. Çağrılmadın mı?. Saklandın mı?. Sakladılar mı?.
Oğlun Emir'e "Derhal o yönetimden ayrıl" tavsiyesi yapacağına, sırf onun artık on paralık manevi değeri olmayan koltuğunu korumak uğruna en başta sana ihanet eden Adnan Polat'a durmadan övgüler yağdırmak sana yakışıyor mu, Sarıgül dostum?.
Bu yönetimde ilk hayal kırıklığım Taner Aşkın olmuştu. Yürekten Galatasaraylı ve hep muhalif yapılı Aşkın, yönetici olur olmaz, tüm geçmişini sildi, "Evet efendimci" bir sessiz üye oldu. Adnanlara biat etti.
İkinci hayal kırıklığım Murat Yalçındağ'dı.. Haldun en yakın dostuydu. Öyle görünüyordu. Bir gecede sattı Haldun'u, o yönetici koltuğu ne manaya geliyorsa.. İnanamadım.
Şimdi üçüncü ve en büyüğü var..,
Işın Çelebi..
Işın dostum, Arena'nın bitmesini sağlayan adamdır. Adım adım nasıl bir mücadele verdiğini, nelere göğüs gerdiğini, ne ağız kokuları çektiğini bilirim. İşini, özel yaşamını unuttu, kendini Arena'yı bitirmeye adadı.
Haberiniz var mı?. Işın Çelebi'nin nasıl baş rol oyuncusu olduğunu bileniniz, duyanınız var mı?.
Adnan, Arena açılışında Işın Çelebi'nin hakkını verdi mi?.
Açıkçası ben, açılışın ertesi günü Işın'ın istifasını bekliyordum. "Benim bu yönetimde işim yok. Sırf başladığım işi yarıda bırakmamak, Galatasaray için başladığım hizmeti bitirmek için bunlara tahammül ettim. İşte Arena açıldı, benden bu kadar" demesini bekliyordum.
Ne yaptı, Işın.. Benim Çelebi dostum.. Bu Adnan'ın ikinci başkanlığına tenezzül etti..
Alp, Sarıgül, Çelebi.. Bunlar hayattaki en yakın dostlarım. En tanıdığım insanlar..
Bunlar şimdi Galatasaray'daki baş Brütüsler..
O zaman bana ne demek düşüyor?.
"Öyleyse öl Sezar!.."
Bunca Brütüs'ün olduğu kulüpte bakalım bir Marcus Antonyus çıkacak mı?.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA