Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

SİYAD Ödülleri..

"SİYAD" biliyorsunuz, Sinema Yazarları Derneği.. Yıllardır sorarım, "Nasıl sinema yazarı olunur" diye.. Bu kerameti kendilerinden menkuller yanıt vermezler ama her yıl toplanıp, kendi aralarında kimseyi heyecanlandırmayan ödüller dağıtırlar..
Yeni adaylarını açıkladılar.
Yılın en az seyirci toplayan filmlerinde kim varsa aday.. Sinema Yazarı olmanın esası galiba bu.. Halkın beğendiğini, beğenmemek. Genel zevke uyarlarsa farkları, havaları, entellikleri kalır mı?.
Amerika'da sinema yazarlarının ödülleri, halkın ödülleri Oscar'a öncülük ediyor, o nasıl oluyor peki?.
Canım Amerika'da sinema yazarı mı var?. Popülist keratalar onlar..
Mahsun Kırmızıgül'ün New York'ta 5 Minaresi'nin müziği, kameramanı ve de hiç değilse Yardımcı Oyuncu Haluk Bilginer ya da Mustafa Sandal olamaz mıydı adaylar arasında..
Sevgili Dostum Atilla (Dorsay) suçu Mahsun'da buluyor. Efendim, basın gösterisi yapmamış..
Yani sinema yazarına bakar mısınız?. Basın gösterisi yapmayan filmi, on lira verip halkın arasında izlemiyor.. Yahu yazma.. Yazmasan bile, müktesebatın adına izlemen gerekmez mi, sinema yazarıysan eğer..
Kaldı ki, aslında yapmaları gereken o.. Filmi halkın arasında izleyeceksin. Halkın tepkilerini göreceksin ki gazeteci olasın.
Beş on "Sinema Yazarı" bir arada özel gösteride oturuyorlar. Hepsi havalarda. Popülüst tepki sızdırmaktan ödleri patlıyor. Karizma gider.. Biri entel bir laf ediyor. Hepsi bayılıyor(!). Entel entel izleyip, birbirlerini entel entel etkileyip, entel entel yazıyorlar. Vatandaş da okuyor ki, hangi filme gitmeyeceğini bilsin..
Sevgili Atilla.. Yanıt verme boşuna.. Ne diyeceğini biliyorum. Herkes de biliyor zaten. Seni onlardan ayırdığımı da biliyorsun. Seni ve daha bir ikinizi. Onlar da kendilerini bilirler. Ben, kerametleri kendilerinden menkul hava basıcılardan ve onların ödüllerinden söz ediyorum.
Bakalım yayınlayacak televizyon bulabilecekler mi?. Bakalım reytingleri ne olacak?.
Amerikan Eleştirmenleri ödül gecelerinden milyarla dolar kazandılar, biliyorsun..
Haa.. Sana da sorum var.. Av Mevsim'inde Cem Yılmaz baş rolde miydi, yardımcı oyuncu mu, sence?. Bu ayrımı neye göre yapıyorsunuz?.
Siyad "Yardımcı" demiş de Cem'e.. Onun için sordum.. Hangisi önemli, hangisi öndeydi rollerin.. Şener Şen'in oynadığı mı, yoksa Cem'inki mi?.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA