Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Tecelli'den Abuzittin'e mektuplar

(Abuzittin dostumuzun mektubu gene iki gün gecikti, bu hafta da.. Özürlerimizle.. Hem Güneş'ten, hem okurlardan.. hu.)
Abuzittincim,
Ankara'da havanın, iklim normallerinin bayağı altına düşmesine neden olan İklim hanım beni de 30 yıl geriye götürdü.. Hürriyet'in Ankara Hürgün Bürosu sorumlusuyum. 1980'e girmişiz. Bize bağlı çeşitli yayınlar var..
En çok uğraştıran da Hafta Sonu: dedikodu gazetesi. Kim kimle çıkıyormuş, kim nerede kimle görülmüş falan filan.. Tirajı, çoğu günlük gazeteyi solluyor, hatta bazı bazı ana gazete Hürriyet'i bile geçiyor. Hasan Fehmi Güneş'in bi şarkıcı hanımla ilişkisini fotoğraflayan sayısında olduğu gibi.
O günlerde Süleyman Bey'in azınlık hükümeti başta. Memlekette kaos var. Adam öldürme, yaralama, kaçırma.. Günde 50'den aşağı cinayet yok! Halk bezmiş. Böylesine ciddi bi ortamda bile dedikodu haberleri iyi satıyor. Bir gün, büroya bi hanım geldi. "Size AP'li bi bakanla ilgili belgeler getireceğim" dedi. Bakanın bi kızla ilişkisi varmış. Bakan, AP'nin Diyanet İşleriyle ilgili Devlet Bakanı.
İstanbul'da Çetin Emeç'e bağlı çalışıyoruz. Durumu ilettim. "Dikkat edin faka basmayalım" dedi. Erdal İpekeşen devrin canavar muhabirlerinden. Nursal Tekin, Erdoğan Çiftler de büronun diğer adamları.. Magazin gazeteciliğinin en hızlıları.. Erdal, ihbarı yapan hanımı takibe aldı. "Korkunç Yenge" lakaplı kadın Dışişleri'nde görevliymiş. Kaynak sağlam olabilirmiş.. Çünkü Erdal da bi takım kokular almış. Bu arada Korkunç Yenge (Görünüşü hiç korkunç değil, sarışın, balık etinde, bayağı hoş bi kadın) büroya sık sık gidip geliyor ama ortada belge yok.
Sonunda, belge verme yerine bi plan önerdi. Bakanın sevgilisini, sanki Bakan Bey kendisini bekliyormuş gibi çağıracaktık. Orada bakanı beklerken ağzından bi takım bilgiler koparabilirdik. Korkunç Yenge bu konuda kendisine güveniyordu. Maltepe'de bi daireyi özel kalem odası gibi döşedik. Sağa sola kayıt cihazları gizlendi. Ve özel kalem müdiresi rolünü üstlenen yengemiz kıza Bakan bey adına randevu verdi. Kendisini verdiği adresten, siyah bi arabayla aldırdık. Bizler, bakanlık görevlisiymiş gibi odaya girip çıkıyoruz.. Nursal çaycı.. Erdoğan koruma! Bu arada Korkunç Yenge, genç sevgiliyle muhabbeti koyulaştırıyor.. Bi ara Bakan Bey aradı, sekreterine (Korkunç Yenge'ye) kendisini Başbakan'ın çağırdığını ve gecikeceğini, durumun misafirine iletilmesini istedi. Misafir biraz tedirgin oldu, Yengemiz onu kolay avuttu ve attığı oltalara genç kız peş peşe takılmaya başladı. Hatta bi ara 15 gün önce Bakanla Kıbrıs'a gittiklerini, burada (... otelde ) güzel günler geçirdiklerini söyledi. Eğer teypler arıza yapmadıysa istediğimizden çok bilgi almıştık.. Ziyaretin uzamasına neden yoktu. Bakanın gelemeyeceğini bildirip onun adına özür dileyerek, genç kadını siyah arabayla uğurladık. Tabii binaya giriş ve çıkışı da gizlice fotoğraflanmıştı. İçerde bi aksilik olur diye fotoğraf çekmemiştik.
Olay Hafta Sonu'nda patladı. Bakan istifa etti. Demirel çok kızdı. Hükümet bayağı yara almıştı. Dört hafta sonra aynı istihbarat kaynağı gene AP'li Devlet Bakanlarından birinin "çift eşli" olduğu haberini getirdi. Erdal İpekeşen olayı hem fotoğrafladı hem de ilk eşle konuşup dediklerini teybe kaydetti. Kadın kocasından çok şikâyetçiydi. Haberin Hafta Sonu'nda yayınlanacağını öğrenen AP'liler baskıyı durdurmaya çalıştılar, başarılı olamadılar. Demirel kabinesi ağır bi yara daha almıştı..
Bi kaç ay sonra 12 Eylül oldu. Aradan 7 ay geçti geçmedi bi gece, MİT'de üst düzeyde görevli bi arkadaşın evindeyiz.. 4-5 kişi sohbet ediyoruz. Gece yarısına doğru kapı çaldı. Sarışın bi hanım içeri girdi. Korkunç Yenge! Şaşırdım. Nasıl bi reaksiyon vermeliydim? O, beni tanımazlıktan geldi. Ben de öyle yaptım. İçime bi sıkıntı çökmüştü, biraz sonra izin isteyip ayrıldım. Ertesi gün Çetin Emeç'i aradım. Olayı anlattım. "MİT bizi kullanmış" dedim.
"Öyle.. Ama biz de gazeteciliğimizi yaptık" dedi.
Münasip yerlerinden öperim kardeşim.
Güneş.
Tecellister@gmail.com

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA