Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Her yaşta çocuklar için..

Steven Spielberg, hayatında ilk defa, iki gözü açık film çekmiş.. Ünlü yönetmen, o müthiş filmlerinin çekiminde tek gözü ile bakarmış ki, olayı iki boyutlu görsün.. Dünyayı üç boyutlu görmemizi sağlayan iki gözle bakmamız ya.. Tek gözle üç boyutlu görmek mümkün değil..
Eee.. Filmler de perdede iki boyutlu izlenmiyor mu?. O zaman, daha çekerken bir gözünü kapatıp bakarmış Usta, "İki boyutlu nasıl görünüyor" diye..
Ne var ki, Tin Tin, Üç boyutlu çekiliyor.. O zaman çekim anını da üç boyutlu yaşamak gerek, insanlar da sinemada üç boyutlu izleyecek çünkü.. Yani iki gözünü de açacaksın bu defa..
Açmış ve de hoş bir film yapmış.. Her yaştan çocuklara hitap eden bir çizgi roman uyarlaması..
Spielberg, Tin Tin, ya da bizdeki okunuş adıyla Ten Ten'i 1981'de tanımış, aşık olmuş.. 1983'de haklarını satın almış. 1984'te çekme planlarını yapmaya başlamış.. Kaptan Haddock'u da Jack Nicholson'a oynatmak üzere.. Ama nerdeyse otuz yıl geçmiş aradan, kolları sıvayana dek..
Filmi animasyon değil, canlı çekecek.. Yalnız Ten Ten'in köpeğini, kukla robot olarak düşünmüş.. Yıllardır birlikte çalıştığı Peter Jackson'a gitmiş, köpeği ısmarlamak için..
Jackson "Ten Ten'i canlı çekmek ihanet olur.. O bir çizgi kahraman" demiş.. Onun üzerinde tüm filmlerini klasik kameralarla çeken Spilberg, ilk defa bilgisayarlı digital kamera kullanmaya karar verip, canlı görüntüleri, animasyona çevirmiş..
Yani, bizim o kıymetini bilmediğimiz müthiş Sulu Boya filminde, Cihat Hazerdağlı bütün kareleri tek tek sulu boya ile boyayarak canlı görüntüleri resme çevirmişti ya, Spielberg'in o kadar vakti yok.. Digital kameraya program yüklenince, insan görüntüleri çizgi roman kahramanlarına dönüşmüşler.. Sadece insanlar..
Köpek Milu (Fransızca, orijinal) ya da Snowy (İngilizce, filmdeki adı) ya da Boncuk veya Fındık (Türkçedeki adları) Peter Jackson tarafından yapılmış tek robot filmde..
Ben başından sonuna keyiflendim.. Beyaz Perdenin son James Bond'u Daniel Craig'i kötü adam olarak izlemek hoştu. Jack Nicholson'un yerine Kaptanı oynayan Andy Sarkis de çok iyiydi. Adam zaten iyi oyuncu da, bir türlü kendi olarak oynayamıyor. Yüzüklerin Efendisi'nde Gallum adlı yaratıktı. Maymunlar Cehennemi Başlangıç'ta Sezar adlı Maymun.. Burda da bu..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA