Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bakan'la sohbet..

Aile Bakanı Fatma Şahin'le kısa bir telefon sohbetimiz oldu. Oturup uzun uzun konuşma sözü vererek..
"Benimle ilgili o manşetleri gazetede görsem, ben de ayni yazıyı yazardım" diye başladı söze..
"Siz meslektaşlarınızı benden iyi tanırsınız.. Sözlerimden cımbızla seçmeler yapılmış. En önemli bölüm de anlatılmamış" dedi. Özetledi..
"İki ayrı olay var.. Biri, Bolu'daki sekiz aylık hamile genç kız.. Öteki Doğu Anadolu'daki kız çocukların bitmeyen çilesi.. Özelde, hem Bolu, hem de olayın başladığı Ağrı valileri ile konuştum. Genç kadın, bu işler olmadan daha, Ağrı'da dava açmış, babasının nüfus kâğıdını geç çıkardığı gerekçesi ile yaşının düzeltilmesi için. Sonra, nüfus yaşı uymadığından bir köy düğünü yapmışlar. Yani ortada toplumsal bir kabul de var.. Ama bu başka, Doğu'da kız çocukların bitmeyen çilesi başka.. Bunu kalıcı çözümler için hukukçuları topladım. Çalışıyorlar. Temel eğitimin 12 yıla çıkarılmasından başlayarak, Medeni kanundaki evlenme yaşı ve medeni nikâhın mutlak kıyılması dahil, her konuyu ve her çözümü araştırıyorlar. Bütün gücümüzle bu sorunun üzerine gidiyoruz" dedi.
O zaman, biz de görüşlerimizi yazmaya devam edeceğiz, yardımcı olma umudu ile, Sayın Bakan..
Teşekkürler..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA