Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bir dünya devi, Rieu!.

Bakın, klasik müzik, son yirmi yılda patlama yapmış, hatta zaman zaman pop müziğin önüne geçmişse, bunu iki şeye borçludur..
Birincisi, 1990 Dünya Kupası finallerinde Roma'da başlayan, sonra 1994 finalleri, Los Angeles'ta ikileyip ardından dünya turuna çıkan Üç Tenor konserleri.. Pavarotti, Domingo ve Carreras!..
Ukala ve züppe klasikçiler, bu üç muhteşem tenora çok sövmüşlerdi, Opera ve klasik müziği "Ayağa" düşürdüler diye..
İkincisi Andre Rieu konserleri.. Rieu, kurduğu harika orkestra ve yaptığı olağanüstü repertuarlarla, klasik müziğin hem de nasıl eğlenceli olduğunu, sokaktaki insana bir daha göstermişti.
"Bir daha.." Peki niye?.
Johann Strauss, Offenbach, yaşadıkları yıllarda geceleri kulüplerde, hafta sonları gündüzleri parklarda, gençleri çılgınca dans ettiren orkestralar yönetirlerdi.. Onların müziği ile sıradan insanlar eğlenirdi. Ayrıcalıklı (!) elitler değil..
Cuma günü öğleye doğru kapım açılıp içeri pat diye Rieu girince ayağa fırladım.. kırk yıllık dost gibi boynuna sarıldım.. Ben onun dostuydum ya, 40 yıldır.. Tüm CD'lerini, tüm DVD'lerini alıyor, izlemeye doyamıyordum. Dostlarım da benimle birlikte izliyorlardı. Herkes bayılıyordu. Çünkü Rieu, herkesin bayılacağı müzik yapıyordu. Dev orkestrasıyla.. Turnelerde kent meydanlarındaki konserlerine on binler katılıyor, onun müziğiyle dans ediyorlardı.
"Bu defa tersi oldu" dedim, Rieu'ya.. Anlattım..
"Bizde bir laf vardır.. 'Dağ Musa'ya gelmezse, Musa dağa gider..' Yıllardır, bir konserine gelebilmek için çırpınıyorum. Hatta dostum Doktor Erdoğan Karatay iki defa biletlerimi de aldı. Son anda gidemedim. Yardımcım Yasemin gitti, ben gidemedim. Ama bak şimdi, Dağ Musa'ya geldi.." Gülüştük..
Uzun uzun sohbet ettik.
Rieu, sonbaharda İstanbul'da konser verecek.. Bakın, şimdiden bilet peşine düşün.. Bu insanın hayatında bir defa olacak şeylerden çünkü.. Yarın "Ben de ordaydım" demek isteyeceğiniz olaylar vardır hani.. Onlardan..
"Ben klasik müzik sevmem.. Ben klasik müzikten anlamam.. Ben bugüne dek hiç klasik müzik dinlemedim ki" demeyin.. Hiçbirine gerek yok..
Eğlenmeyi seviyor musunuz?. Eğlenmek istiyor musunuz?.
O zaman koşun.. Klasik müziğin nasıl bir eğlence olduğunu o dünya güzeli genç kızlarla dolu orkestrasıyla Andre Rieu, sizlere gösterecek..
Yerinizden fırlayıp dans etmezseniz, elleriniz alkıştan kızarmaz, sesiniz haykırmaktan kısılmazsa, paranız benden..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA