Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Çırılçıplak modeli görünce kıpkırmızı oldum

Tevfik Yener'le Dünden, Bugünden..

Güzel Sanatlar Akademisi resim bölümünde birinci yıldan sonra atölyeni seçersin. Gönlünde yatan resim tarzın üstad hocan olur. Bedri Rahmi Eyüpoğlu'nu seçtim. Ve ilk defa atölyesine giriyorum. Heyecanlıyım, şaşkınım, duraklıyorum. Bedri Rahmi Eyüpoğlu kolumdan itekliyor. Öğrenciler çalışıyor. Herkesin önünde tuvalleri. Boyalar, kömür kalemler, fırçalar. Üç adım atıyorum ve...
Kıpkırmızı oluyorum. Bakışlarımı solumdan kaçırmaya çalışıyorum. Bedri Rahmi "Yürüsene oğlum" diyor. Ter basıyor beni. Çünkü...
Sol tarafımda çırılçıplak bir kadın oturuyor. Anadan doğma.
O tarafa bakmamak için boynum bükük yürüyorum.
Bedri Rahmi hocamız beni bir öğrencisinin yanına götürdü.
"Atölyeye alışsın, arkadaşlarla tanıştır Cevdet" dedi.
Cevdet ağabey gülümseyerek beni dürttü.
"Kızarma canım. O çıplak, resimlerimize modellik yapıyor."
"Biliyorum abi..." diyorum, "Ama ilk kez görünce tuhaf oldum."
Akademideki unutulmaz günler başladı.
Bir gün, koridorda bir kız görüyorum. Aaaa!. Audrey Hepburn bizim okula gelmiş!
Audrey Hepburn, 1950'lerden itibaren sinema dünyasının yıldızlarını söndüren kız.
Herkes, "Kim bu kız?" diye soruyor. Bir bilen, "Attilla İlhan'ın kız kardeşi. İzmir'den geldi, ismi Çolpan?" diyor.
O sıralar Akademi Öğrenci Tiyatrosu kurulmuştu. Modern Antigone sahnelenecekti. Çolpan hemen rolünü buldu. Sahneye ve sinemaya doğuşu böyle oldu.
Çolpan İlhan ve rahmetli eşi Sadri Alışık ile eşim ve ben, o günlerin muhabbetiyle İzmir Efes Otel'de sabahlamıştık. 1976'da.
Sadri Ağabeyi kaybettikten sonra (18 Mart 1995) Çolpan, eşinin adını yaşatmak için Sadri Alışık Tiyatrosu'nu kurdu. Oğlu Kerem'le birlikte ne fedakarlıklar yaparak...
Başardılar. Hedeflerini aştılar bile, tiyatro, Sadri Alışık Kültür Merkezi oldu. Bir akademi. İstanbul ve Ankara'da tiyatro konservatuvarlarıyla oyunculuktan, spikerliğe, şan ve yazarlığa kadar çok branşta eğitim veriyorlar. Hocaları da ünlüler... Hele sinema ve dizilere oyuncu hazırlayan uygulamalı kameralı eğitim bölümüne öğrenci yığılmış.
Yolunuz açık olsun Çolpan ve Kerem.


***
Veda.. Değerli okur, bugün sizlere veda etmek zorundayım. Bir projenin yoğun hazırlığına girdim. Bana köşesinde yer veren arkadaşım Hıncal'a teşekkür ederim. Takvim ve Fotomaç gazetelerini çıkardığım, Sabah'a yıllarımı verdiğim, atv'de programlar yaptığım bu çatıda, minnacık bir süre de olsa yeniden bulunmak sıcaklıktı.
Allahaısmarladık!.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA