Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Teşekkürler Doğuş!.. Teşekkürler Denizbank!..

Bodrum'u sadece kum, deniz, şezlong ve plajlardan ibaret sananlar ne saçma sapan yazılar yazdılar haftalardır, gazetelerde.. Bodrum bitmiş de.. Çeşme, Alaçatı almış yürümüş de..
Neden?..
Bunları yazan gazetelerin hiç birinin, Bodrum'da, Çeşme'de bir foto muhabiri bile yok da ondan.. Hepsi ayni ajansa abone.. Hepsi ayni ajanstan gelen resimleri, hatta inanmazsınız ayni başlıklara basıyor.. O kadar tembel, o kadar işinden uzak editörler ki, gelen ajans haberi üzerinde bile uğraşma zahmetine katlanmıyorlar..
Birini okudunuz mu, hepsini okumuş oluyorsunuz ve sanıyorsunuz ki, Bodrum gerçekten boşaldı, bitti..
Hiç bir yerde okudunuz mu?. Bir Genel Yayın Müdürü, bir "Ege" eki yönetmeni hiç değilse, "Bizde çıktı" desin de, gurur duyarak, özür dileyeyim..
Bodrum Bale Festivali'ni, en az 12 bin, Turgut Reis Marina Festivali'ni en az 20 bin kişi izledi..
Dikkat buyurun.. Bale ve klasik müzik festivalleri bunlar..
Binlerce insan Bodrum Kalesinde.. Binlerce insan Turgut Reis Marina'da 13 gece..
Bu mudur "Boş!."
Senin kafan boş efendi!..
10 yıldır, ikoncan frikiği kovalayan ajans muhabirinin peşine takılmış, senin gazeten boş..
Sen eğer, dünyanın yaşayan en büyük tenorlarından Jose Cura ve dünyalar güzeli Soprano Fatima Said'den haberdar değilsen, seni, Pavarotti, Domingo, Carreras konserlerini hiç aratmayan ve Marina'yı yıkan Üç Türk Tenoru/ Şenol Talınlı, Ayhan Uştuk ve Aykut Çınar konseri, kafan basmadığı için ilgilendirmiyorsa, Vanessa Mae gibi bir çılgın kemancının (Hadi o yanını geçelim, senin anladığım dilden konuşalım.. People dergisi, kemanla cambazlık yapan, albümler, 40 milyon satan bu muhteşem sanatçıyı "Dünyanın en güzel 50 kadınından biri" seçti) farkında değilsen.. Carlos Saura'nın muhteşem flamenko şovuna aklın basmıyor, Kerbela gibi öz be öz Türk, akıllara seza bir bale dahi ilgini çekmiyorsa..
750 bin ikoncan resmi basmaktan bıkmayan, utanmayan editörler ve bunun hesabını sormayan yöneticiler var oldukça, yeniyi, farklıyı, güzeli görme şansımız yok gazetelerde ve milyonlara mal olan ilavelerinde.. Ajanstan ne geliyorsa o..
Yahu aranızda anlaşın o zaman.. Tüm ek kadrolarını yok edin. Nasılsa tüm haber ve resimler ayni. Bir ortak ilave bassın bir matbaa.. Hepiniz onu dağıtın. Kaç milyar kar edersiniz!.
Bodrum'u haftaya uzun uzun, ayrıntılarıyla yazacağım, merak etmeyin..
Bugünkü yazımı, aslında, başlıktaki "Teşekkür" için yazdım..
Yaşasın Doğuş ve Yaşasın Denizbank!..
Onların yürekli, sanatsever ve idealist yöneticileri sayesinde, Bodrum her yıl muhteşem yaz geceleri yaşıyor.. Bodrum adı, Mikonosları, Kosları, Sakızları çok geride bırakarak, Kültür ve Sanat Dünyasında her yıl genişleyen bir isim sahibi oluyor..
Türk Bükü'ndeki lahmacunu manşet yapıp, bu dünya çapında geceleri es geçen medyamdan utandığım kadar Bodrum'la gurur duyuyorum..
Bana bu gururu yaşatanlara da binlerce, ama binlerce kez teşekkür ediyorum..
Teşekkürler Ferit Şahenk.. Teşekkürler Hüsnü Akhan Teşekkürler Yücel Canyaran.. Teşekkürler Hakan Ateş.. Teşekkürler Perihan Yücel..
Ve teşekkürler, o gecelerin tüm adını anmadığım, tüm isimsiz kahramanları..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA