Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Nice 15 yıllara Antalya!..

Bu aslında gecikmiş, çok gecikmiş bir yazı ama kabahat bende değil, Antalya Belediye Başkanı Menderes Türel dostumun basın bürosunda.. Gürer Aykal şefim telefon edip "Başlıyoruz" demese, 15.
Antalya Piyano Festivali'nden haberim dahi olmayacaktı.
Bir Belediye, bir Festival Basın bürosu düşünün ki, bu tür işleri en fazla yazan, en fazla destekleyen bir gazeteciye, festivalle ilgili tek satır mail atmaya üşeniyor..
Bu büro böyle mi çalışır?.
Gitsinler de, Kadir Dursun'u bulup sorsunlar, Antalya'da yaşıyor, öğretsin onlara bir festival nasıl duyurulur..
Daha ilk anlaşmalar yapılırken, haberler gönderilmeye başlar.. "Bu yıl şu geliyor, bu geliyor" diye.. En az üç ay sürecek bir ön kampanya planlanır.
Program kesinleşince, hatta İstanbul'da bir basın toplantısı düzenlenir.. Bir dosya ile tüm bilgiler dağıtılır..
Nurlar içinde yatsın, Cüneyt Ağabeyimle (Koryürek) başladım ben PR, yani Halkla İlişkiler işine.. İyi de bilirim..
Antalya'da bu işi kimler yapıyorsa, açık yazıyorum, belediyeyi soyuyorlar.
Altın Portakal ile ilgili de tek satır gelmemişti, bana. Hadi, "Sinemadır" dedim, aldırmadım.
Ama hele bu yıl olanlardan sonra, Piyano Festivali ile ilgili tek satır bilgilendirilmemeyi kabullenmem mümkün değil..
Neyse..
Gürer Şefim arayıp "Bekliyoruz" deyince, aklım başımdan gitti. Google'a daldım..
Yarım yamalak da olsa bir takım bilgiler edindim.
Festival dün gece Gürer Aykal'ın yönettiği Antalya Devlet Senfoni Orkestrası ve piyanist Gökhan Aybulus ile açıldı. Açılışta sadece Türk Bestecilerin eserleri çalındı.
Üç hafta sürecek festivalde 20 konser, 8 ustalık sınıfı, 20 atölye çalışması, 6 söyleşi yapılacak. Gürer Aykal Şefimin Genel Sanat Yönetmeni olduğu konserin Onur Konuğu Alfred Brendel.. 83 yaşındaki Avusturyalı piyanist, şair ve yazar Brendel 23 Kasım'da bir konferans verecek. 15. Yılda benim altını çizdiğim konserleri nakletmek isterim.
Fahir Ataoğlu (Piyano) ve Ara Dinkciyan (Duduk) en kaçırmayacağınız konser olmalı.
26 Kasım'da..
Brendel'in en iyi öğrencisi, harika Beethoven piyanisti Paul Lewis, büyük bestecinin üç piyano sonatını 21 Kasım'da seslendiriyor.
En neşeli konser, herhalde 27 Kasım'da.. Gürer Aykal yönetimindeki Akdeniz Flarmoni Orkestrası, Bernstein'in Batı Yakasını'nın Hikayesi Suiti ile başlayıp, iki Gershwin ile devam edecek. Mavi Senfoni'yi ünlü piyanist Freddy Kempf seslendirecek. 22 Kasım'daki Brezilya Büyüsü, gene kaçmazlardan.. Eliane Elias, hem çalacak, hem söyleyecek..
13 Kasım.. Bir büyük piyanist.. Christian Zacharias..
Ulusal gururumuz Hüseyin Sermet'in iki konseri var. 20 Kasım'da resital.. 24 Kasım'da Akdeniz Flarmoni eşliğinde Mozart çalacak, büyük ustamız.
Resital, üniversite salonunda ve ücretsiz.
Kapanış Konserinde çalacak, 5 kardeşten oluşan The 5 Browns piyano gurubu fevkalade popüler programlarıyla ünlü.. Klasik müziğin en sevilen eserleri yanında, film müzikleri ve müzikallerden seçtikleri parçaları da seslendirecekler. Bu gece özellikle herkes için..
Yaz başında konuştuğumuzda Başkan Türel, "Bu yıl festivali sokağa da çıkaracağız" demişti. Caddelerde ve meydanlarda yapılacak, sesli, ışıklı, renkli, eğlenceli gösterilerden bir kaç örneği de izlettirmişti. O konuda neler yapıldı, bilemiyorum.
Bilgi de bulamadım.

***


Bu arada..
Bu gece İstanbul'da da müthiş bir piyano konseri var. Kamil Şükun'un İstanbul Resitalleri dizisinde bu ayın konuğu Rus asıllı Amerikalı piyano virtüözü Natasha Paremski..
New York Times onun için "Paremski, Scriabin'in çalmak için sağ elini sakatladığı söylenen ve hatta bestecisi Balakirev'in bile bazı pasajlarını çalmakta zorlandığını kabul ettiği 'Islamey Fantasy'yi seslendirirken güçlü tekniği ile piyanoya meydan okuyan bir virtüözite sergiledi" diye yazmıştı.
Konser bu gece 20.00'de Sakıp Sabancı Müzesi içindeki salonda..
www.istanbulresitalleri.com

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA