Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

İşte Tasarım Üniversitesi!..

"Yaşar Üniversitesi öğrencileri bir sohbet için İzmir'e davet etmişlerdi. Sohbet sonrası, rektör, Prof. Barkan'la önce okulu dolaşmış, ardından yemek yemiştik..
Rektör 'Biraz evvel gördünüz.. Bu üniversite en çok tasarıma önem veriyor. Tasarım çağımızın mesleği. İlerleme tasarımla mümkün.. En büyük amacım, Yaşar Üniversitesi'ni tümüyle bir 'Tasarım Üniversitesi' haline getirmek' demişti."
Bu satırları 1 Ağustos 2013'te yazmıştım. 2011 yılında Nebil ve Sunay'la okula yaptığımız bir geziden söz ederken.
O yazım şöyle bitiyordu..
"Murat Barkan Hocam, Yaşar'ı ne derece 'Tasarım Üniversitesi' yaptı, onu da bilemiyorum. Çoktandır gidip gezemedim çünkü..
Ama 'Tasarım'ın çağın mesleği olduğunu artık çok iyi biliyorum!."
Barkan Hocamın Yaşar'ı ne kadar Tasarım Üniversitesi yaptığının haberleri salı günü gazetelerdeydi.
Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi 3. Sınıf öğrencisi İdil Kantarcı Lufthansa'nın "El bagajı" konulu bir tasarım yarışmasına katılmış. Tüm dünyaya açık yarışmada ikinci olmuş tasarımı.. Ama orada kalmamış. Lufthansa İdil'in çantasını seri üretip internetteki şirketi üzerinden, dünyaya satmaya da başlamış.
İdil'in tasarladığı başüstü dolabına konan çanta ikiye ayrılabiliyor. Ağırlıkları yukarı koyuyorsunuz eskisi gibi.. İçinde ilaç, kitap, ne bileyim makyaj malzemesi, telefon gibi hemen kullanım malzemelerini taşıyan küçük ve hafif bölümü de kucağınıza, ya da koltuğunuzun kenarına alabiliyorsunuz.
Bunun nasıl bir pratiklik olduğunu, benim gibi, uçağa bagaja asla bavul vermeyip, el bagajı ile yanında taşıyanlar kadar iyi bilen çıkmaz. İlk fırsatta bir tane edineceğim.
Tebrikler İdil.. Kutlarım Yaşar Üniversitesi. Vizyonuna sağlık Barkan Hocam..
Bu arada.. Barkan Hocam, bu yıl Nişantaşı (İstanbul) Üniversitesi'nin başına geçti. Onu da geçen ay yazmıştım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA