Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Kayıp Vali!..

Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek'in Vali Nevzat Tandoğan'ın adını, niye herkesin ezber bildiği Tandoğan Meydanı'ndan kaldırmaya çalıştığını anladınız mı?.
Gayret boşuna.. Hafta sonu bomba olayı ile ilgili tüm krokilerde "Tandoğan Meydanı" yazıyordu. Gökçek'in koyduğu adı bilen var mı?.
Halkın belleğine yerleşmiş isimler, "Ben yaptım oldu" diye değişmez. Bunu da en iyi Gökçek bilir.. Orası hala Kızılay Meydanıdır. Hürriyet Meydanı değil.. Orası hala Sıhhiye'dir. Lozan Meydanı değil..
Tandoğan Vali'ydi. "Vali" olduğu için adı o meydana verildi.
Peki bugünkü Ankara Valisi kim, bilen var mı?.
Yahu Ankara'nın göbeğinde bomba patladı. 100'e yakın ölü, 500'e yakın yaralı var. Olay anından bu yana, Vali'yi, "Güya" Emniyet Müdürünü olay yerinde, ekranda gören, duyan oldu mu içinizde?.
Varsa bana haber versin özür dileyeyim.
"Erkekliğin onda dokuzu kaçmak, biri hiç görünmemek" kuralını uyguluyorlar sanki, habere aç, ekran başında nefes kesmiş bekleyen milyonlara birinci elden haber verme durumundaki insanlar.. Kaygısızlığa bakar mısınız?..
Ben "Vali" olmak üzere yetiştirildim, Siyasal Bilgiler'de.. Valinin görevlerini çok iyi bilirim. Yetkilerini ve sorumluluklarını da..
"Ey vatan göz yaşların dinsin yetiştik çünkü biz" diye başlar ezberlediğimiz marş. Ortaya çıkmaya çekinen vali mi dindirecek göz yaşlarını.. İnanç verecek, güven verecek Ankaralılara?.
Amerika'da terör olayı oluyor. Duyuyor, hemen CNN'i açıyorum. Karşımda bölgenin Emniyet Müdürü.. Olay yerinde canlı açıklama yapıyor.. Biraz sonra Vali'nin basın toplantısını izliyoruz..
Çünkü "Görev bilinci" var adamlarda.. Sorumluluk var..
Ankara Valisi her kimse, Tandoğan Meydanı'na gitsin de etrafına bir baksın.. Belki Vali kimdir diye bir fikir sahibi olur!. Olmadı, Cebeci'ye Mekteb-i Mülkiye'ye gitsin.
Orada "İl İdaresi" diye bir ders kitabı var. Fazla da kalın değil.. Açsın da bir iki sayfa karıştırsın, hiç değilse..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA