Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

İki film birden..

İki film izledim son zamanlarda topu topu.. Vakit bulamıyorum pek, ondan mı?. Benim gibi baş hobisi sinema olan birisi istese bulur, kesin.. Yani bana "Beni mutlak izle" diyen bir film çıkmadı son zamanlarda.. O yüzden asıl gidemeyişim.
Gittiklerim de heyecan vermedi ki, izleyeli on günü geçti, içimden yazmak gelmedi, demek..
Birisi Deadpool.. Amerikan çizgi romanları kurumu Marvel'in yarattığı bir anti kahraman.. Bir Özel Güç askeri kanserden ölmek üzere.. Bir gizli gurup, onu bir tedavi denemesine ikna eder. Sonuç.. Bizim Özel asker, ölümsüzleşir ve insanüstü güçlere sahip olur ama yüzü, bakılmayacak şekilde çirkinleşir.. Bu anti kahraman tipini, aslında sevdiğim Ryan Reynolds oynuyor ama film Marvel meraklılarını bile tatmin edecek gibi değil.
Öteki, Hesaplaşma..
Kimseler beğenmedi. Amerika'da hatta 100 üzerinden 0 (Sıfır) veren etkili eleştirmenler de oldu. Ama Al Pacino ve Anthony Hopkins gibi iki dev kısa da olsa göründükleri için, tüm aleyhte laflara rağmen gittim..
"Kara film" diyorlar. Aslında "Karanlık" film.. Başladıktan bir dakika sonra girdiğim için salona, önce makine arızalı zannettim. Ne zaman ara oldu, reklamlar başladı. O zaman anladım ki, karanlık olması, entel hava vermek için.. Hani bizde bazıları siyah beyaz klip yapmayı sanat sanıyor ya, öylesi..
Pacino ve Hopkins iki dev rakip.. Birisi karanlık işler yapan, ölümlere sebep olan bir ilaç şirketi patronu, milyarder..Öteki onunla uğraşan avukatlık şirketinin patronu, milyarder..
Josh Duhamel de, genç, tıfıl, başarısız ama ihtiraslı bir avukatı, dev firmanın..
"Eğer amacın doğruysa, o amaca ulaşmak için yaptığın hileler, hile sayılmaz" diyen bir tip.. Hadi tartışın bakalım.. Ama şunu da tartışın "Doğru ne?. Kim?. Kim karar veriyor, Doğru'ya?."
Filmde güzel laflar var.. Birini de Stalin'den naklen Anthony Hopkins söylüyor..
"Yeteri kadar ileri gitmemektense, fazla ileri gitmek yeğdir.."
Aslında o kadar karanlık ve de fazlası ile karmakarışık olmasa, meraklı bir polisiye olurdu, Hesaplaşma.. Fırsat kaçmış..
Ustalar mı?.
"Pacino ile Hopkins çeklerini almak için sette görünmüşler" diye yazdı, Amerikan eleştirmenleri..
Ben ilk defa ayni filme oynayan iki ustayı da seyretmeyi sevdim.. Hele karşı karşıya oturdukları o tek sahneye, bayıldım..

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA