Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Gotham’a uçan THY!..

Gazetemde tiryakisi olduğum yazarlar var.. Mevlüt (Tezel) ve Yüksel (Altuğ) başlarında geliyor.. Ama ikisi de bugünlerde beni şaşırtmak için sözleşmiş gibiler.
Dün Mevlüt'ün o Arda'lı Opet reklamına itirazına nasıl şaştığımı anlatmıştım. Dün baktım, Yüksel, son zamanların bir başka en güzel reklamına itiraz ediyor..
THY'nin Gotham reklamına ve "Batman, Superman'e Karşı" filmine sponsor olmasına kızmış Yüksel..
Sanal medya şakasını ciddiye almış, en başta.. THY'den, Gotham bileti isteyen varmış.. Kimmiş acaba o gerzek çok merak ediyorum.. O kadar parası olup da dünyadan o kadar kopuk adamı bulsalar, dünyanın en ilginç röportajı çıkar, herhalde.
Yüksel "THY hayal kahramanlarının sinema filmine onca para dökeceğine gerçek kahramanların filmlerine, örneğin Atatürk biyografisine neden ön ayak olmuyor" derken, darılmasın, hafiften popülizm de yapıyor..
Bakın arkadaşlar,
THY, son yıllarda "Milli" olmayı fersahla aştı, "Global/ Küresel" bir kuruluş oldu. Siz bu satırları okurken, dünyanın beş kıtasında kaç hava alanına, üzerinde "Turk" yazan, kuyruğunda ayyıldız olan uçak iniyor ve kalkıyor biliyor musunuz?. THY, üzerinde güneş batmayan sayılı dünya kurumlarından biri.. Küresellik bu..
Şimdi bu noktaya nasıl gelindi?.
Büyük vizyonla, büyük hedefler koyarak..
Sponsorluklar, reklamlar, "Küreselleşme" üzerine planlandı.
THY reklamında Semih Erden ve Burak Yılmaz yerine, niye Kobe ve Messi oynadılar?.
THY niye, Galatasaray, Fener'e değil, Barcelona'ya, Manchester United'e sponsor oldu?.
THY, dünyanın en güzel Atatürk filmine sponsor olsa, kaç ülkede, kaç sinemada oynar, kaç kişi izlerdi?. Dahası önce bizde kıyamet kopmaz mıydı, "Atatürk bu mu" diye?. Bu ülkede üzerinde anlaşılan bir Atatürk var mı?. Can Dündar'ın Atatürk belgeselini hatırlayın?.
Marvel uyarlamaları, tüm dünyada seyirci ve hasılat rekorları kırıyor. THY, sonucu belli bir yatırım yaptı..
Dünya medyası aylardır bu filmden söz ediyor. New York Galasına dünyayı geçin, Türkiye'den kaç gazeteci gitti?. Hiçbirini gazeteleri göndermedi. Tamam.. Bir sponsor toparladı götürdü. Tamam.. Ama götürdü, işte.. Gotham'a götürdü.. Süperman ve Batman'e götürdü. Ben Affleck'e götürdü. Galayı dünya yazdı, gösterdi.
Daha kaç ülkede, kaç büyük kentte böyle galalar yapılacak..
Dünya televizyonları Ben Affleck başta, filmin oyuncularıyla talk şov yapmak için yarışıyorlar.
Bunların hepsi THY'nin nasıl akılcı, nasıl doğru, nasıl harika bir seçim yaptığını gösteriyor..

***

Bu satırları yazarken, ekranda birbiri ardına gelen Brüksel patlamalarını okuyorum.
Geçen gün Kod adı Londra/ Londra Düşüyor filmiyle de dalga geçmiştin.. İki gün evvel "Bu filmi görmenin tam zamanı" yazıma cevap gibi..
"Londra Düşüyor"u İstanbul ve Brüksel patlamaları ardından bir daha izle bence Yüksel.. Terör lideri, IŞİD benzeri terör gurubu liderinin sözlerinin de altını çizerek..
Gencecik beyinlerin canlı bomba olmak için nasıl yıkandıklarının bir işaretini belki o sözlerde görebilirsin!.
Brüksel bombası mı?. Belçika, Paris bombacısı IŞİD canisi, Abdüsselam'ı yakaladı ya.. Ona anında cevap, bana sorarsanız!.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA