Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bal gibi “Güzel” film!.

Jimmy Fallon'un konuğuydu, Batman/ Ben Affleck.. Jimmy filmi övmeye başladı.. "Eleştirmenler de beğendi. Chicago Sun Times'da.." derken, Ben lafını kesti..
"Aman, eleştirmenler beğendi, diye seyirciyi korkutma. Bu film eleştirmenlere değil, salonları dolduracak seyircilere yapıldı. Eş, dost kalabalık gidin ve eğlenin" dedi.
Yani orada da, durum bizden farklı değil..
"Batman, Superman'e karşı/ Adaletin Şafağı"nı hele benim gibi İstinye Park'ta Üç Boyutlu Imex izlerseniz, çok hoş iki buçuk saat geçirirsiniz.
Daha evvel Superman ve Batman hakkında fikri olmayanlar, ilk yarıyı kopuk kopuk bulmuşlar. Oysa öyle bir şey yok. Her şey kararında ve temposunda akıp gidiyor. Dünyanın ve insanların iyiliği için savaşan iki "Harika" adamı karşı karşıya getiren senaryo inandırıcı.. Aksiyon sahneleri çok çok iyi..
Ben Affeck, iyi Batman olmuş.. Ama Superman'de İngiliz Henry Cavill daha da iyi..
Gene Jimmy Fallon'da izlemiştim, Jesse Eisenberg'i.. Nasıl şirin, nasıl genç.. "Harika bir komedi oyuncusu olur" demiştim, Jimmy Fallon gibi bir komedyenle yarışırken.. Filmde dünyayı eline geçirmeye çalışan o iğrenç kötü adam Lex Luthor'u nasıl başarıyla, nasıl inandırıcı oynamış.. Bu kadar olur..
Film hakkında o kadar çok şey yazıldı ki, anlatmaya gerek yok.. Birkaç notum var.
Filmin adı "Batman Superman'e Karşı/ Adaletin Şafağı.." Şafak, gece ile gündüzün buluştuğu an. Batman gecelerin, Superman gündüzlerin adamı.. Buluştukları yer, Şafak olacak tabii.
Filmde Oscarlı dört oyuncu var.. Ben Affleck, Jeremy İrons, Holly Hunter ve Kevin Costner!.
250 milyon dolara mal olan film, 65 ülkede 35 bin sinemada birden başladı. İlk hafta sonu gişe 450 milyon dolar. Mexico City galası, stadyumda, 10 bin seyirciye yapıldı.
Ben Affleck "Filme girerken, yanınıza bir bardak Starbucks kahvesi alın" dedi.
Sebep.. Affleck bir ekip kurmuş..
Kongo, dünyanın en önde gelen kahve üretici ülkelerinden biriymiş. İç savaş bütün kahve alanlarını mahvetmiş. Affleck, aç Afrika'nın bitkin kahve çiftçisine yardım için Starbucks ile anlaşmış. Starbucks ilk anda 11 milyon fincanlık kahve satın almış, Kongo'dan. Şimdi onu satıyormuş. Kongolu 25 bin kahve çiftçisinin kazancı şimdiden iki misline çıkmış..
Bizde de Kongo Kahvesi mi satıyorlar acaba?.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA