Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Dursun Özbek’in “Açıklamayan” açıklaması..

Salı sabahı bu köşenin manşetinde Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'i ağır şekilde eleştiren "Galatasaray İnşaat ve Ada'yı Satma A.Ş." başlıklı yazım vardı.
Galatasaray Adası'nı Suada'ya çevirip yıllardır üzerine yatan karanlık adamın Galatasaray'ı "Güya" yönetenlerle nasıl yıllardır uyum içinde olduğunu özetlemiş ve geçen kasımda Galatasaray Kongresi'nin "Adayı derhal geri alın" kararına rağmen Dursun Özbek'in almamak için nasıl çırpındığını, işgalci adına mahkemelere nasıl itiraz ettiğini, en son Yüksek Mahkeme'nin "Yıkın" kararını onaylaması, kiraladığı mal üzerinde hem de kaçak değişiklikler yapıldığının kesinleşmesi anlamına geldiğini ve Galatasaray'a "Derhal Tahliye" hakkı verdiğini, oysa Dursun Özbek'in, Ada'yı geri almak yerine hukuki süreci işgalci lehine uzatmak için durup dururken "Karar Düzeltme" istemesinin sebebini sormuştum. Ayni soruyu son mali Kongre'de Işın Çelebi tokat gibi bir konuşma ile sormuş ve Dursun Özbek'in yüzünü kızartması gereken bir cümle ile de bitirmişti.
"Galatasaray fakirleşirken, zenginleşenler var, sözünü merak edenler, Ada'ya baksınlar.."
Özbek son sözü alıp her eleştiriye yanıt verirken, Işın Çelebi'nin yaptığı tek gerçek eleştiri önünde Üç maymunları oynamış, görmez, duymazdan gelip "Ada kimleri zenginleştiriyor" sorusunu unutuvermişti.
Onları yazdım..
Akşama doğru altında kimsenin imzası olmayan (Yürekleri yetmiyor, cevabın altına imzalarını atmaya) bir "Galatasaray Spor Kulübü" diye açıklama yayınlandı.
Aynen sütunlarıma alıyorum.. Dikkatle okuyun..
"Hıncal Uluç'un 5 Nisan 2016 tarihli Sabah Gazetesi'nde yayınlanan köşe yazısı, ne yazık ki eleştiri sınırlarını aşıp hakarete varan itham ve iddialarla doludur. Uluç, camiadan birçok ismi ve başkanları somut bilgiye değil de duyumlara dayanarak suçladığı yazısında, Galatasaray Adası ile ilgili hukuki süreç hakkında da yorumlarda bulunmaktadır.
Birincisi, Galatasaray Spor Kulübü Derneği'ne ait tüm gayrimenkul ve tesislerin bütünlüğünün korunması Yönetim Kurulu'nun asli görevleri arasındadır. Bu çerçevede, gerekli hukuki yolların sonuna kadar takip edilmesi, Yönetim Kurulu'nun kendisini seçen Genel Kurul'a karşı en büyük sorumluluğudur. Yönetim Kurulumuz bu sorumluluğun gereği olarak Galatasaray Adası'ndaki yapılaşma hakkında verilen yıkım kararının önlenmesi adına karar düzeltme yoluna başvurmuştur. Yönetim Kurulu bu konuda üzerine düşen görevi yerine getirmektedir ve getirmeye de devam edecektir.
Buna ek olarak, ilki 15 Ocak 2015'te, ikincisi ise 14 Kasım 2015 tarihli Olağanüstü Genel Kurul'da çıkan karar doğrultusunda 16 Aralık 2015'te açılmış tahliye davaları bizzat hukuktan sorumlu yönetim kurulu üyeleri tarafından takip edilmektedir. İlk davayla ilgili bir sonraki duruşma tarihi 27 Eylül 2016, ikinci davayla ilgili duruşma tarihi ise 4 Mayıs 2016 olarak belirlenmiştir.
Kamuoyunun bilgisine sunarız.
Galatasaray Spor Kulübü"
Şimdi bu "Açıklama" neyi açıklıyor, söyler misiniz?.
1. "Hakaret ediyor, asılsız iddialarda bulunuyorsam, buyrun mahkemeye gidelim.."
2. Galatasaray Spor Kulübü, ne zamandan beri, Anayasa'yı (Denizden kazanılan alan kamunundur) ve Boğaziçi İmar Yasası'nı ihlal eden bir "Kaçak İnşaat"ı savunma görevi içindedir?. Karanlık kiracının kaçak inşaatları, mal sahibi Galatasaray'ı suçlu durumuna düşürürken, yönetim kurulu gerçek suçluyu savunan avukat mıdır?.
3. Karanlık işgalci, Anakent Belediyesi'nin vurduğu üç mühürü de kırarak çifte suç işlemişken, Galatasaray Yönetimi'nin hala o adam orada kalsın diye her türlü hukuki yola baş vurmasını, ben duyumlarımla yorumladım. Bu yorumlara itiraz edenler, kendi sebeplerini niye açıklamazlar?.
4. Gayrimenkul davaları bu ülkede yıllar boyu sürer. İşte kendi açıklamaları.. Kongre kararı üzerine mahkemeye gitmiş Özbek ve arkadaşları.. Bir sonraki duruşma tarihi açıklamalarında yazıyor. 27 Eylül 2016.. Yani, karanlık adamın yazı Ada'da geçirip milyonlar daha kazanacağı şimdiden kesin.. Ötesi kaç yıl sürer bilemem. Oysa "Yıkım" kararı Galatasaray'a derhal tahliye hakkını vermişti. Kimi kandırıyorlar?.
5. Ada'nın karanlık adama, Nişantaşı'ndaki 100 metre kare dükkan fiyatına kiralandığını yazmıştım. Tık yok?. Ada'nın aylık kirası kaç para Dursun Özbek?. Açıklasana.. Galatasaray mali fair play'e cevap veremez ve UEFA'dan bir yıl "Men" cezası alacak kadar batarken, yani meteliğe kurşun atarken, kanın canın pahasına "Orda kalsın" diye yırtındığın "Suçlu" Kiracı kulübe ayda kaç lira ödüyor, ha?.
6. "Yönetimin Hukukçu Üyeleri" dediklerin kimler onları da açıklar mısın?. Görelim bakalım o zaman kulüpte "Paralel yapı" var mı, yok mu?.
7. Seni kim tanıyordu da, Galatasaray'ın başına pat diye çöküverdin?. Seçildiğine mi inanalım, seçtirildiğine mi?.

***
Güneş balçıkla yıkanmaz, Bay Özbek.. Yorumlarımın bir bölümü, duyumlarıma dayanıyor doğru.. Ama duyumlarım ortada görünen gerçeklerle hem de nasıl bire bir uyuşuyor.. Yaz boz bilmecesi gibi, her şey yerli yerinde..
Bu hiçbir şey açıklamayan açıklamalarınla hiçbir yere varamazsın, Özbek..
Beni susturmaya gücün yetmez!.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA