Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Nasıl çekmeyelim, Oğuzhan?.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun adı "Hukuk" işi "Eyyam" olan bir kurulu var..
Geçen hafta, idrarında yasaklı madde çıkan Fenerli Gökhan Gönül'ün dosyasını örtbas etti.
Bu hafta da, sahanın ortasında hakeme fevkalade çirkin, fevkalade müstehcen hareket yapan bu defa rakip Beşiktaşlı Oğuzhan'ın o "İğrenç" jestine "Görmezden gelin" dedi.
Oğuzhan, dün bizim gazetede haberi vardı. "Farklı yerlere çekmeyin" demiş.
Yahu Oğuzhan, bu yaptığın dünyanın her milletinin işaret diline girmiş tek anlamlı, bir iğrenç küfürdür. Hani "F... you" derler ya. Onun anal yoldan olanı, demektir..
Eski Yunan'dan gelip dünyaya yayılan bu işaret, hani bizdeki başparmağı işaret ve orta parmak arasından geçirerek yapılanın bir başka türlüsüdür.
Bilimsel anlatayım istersen..
Orta parmak, penisi simgeler. İki yanında duran bükülmüş işaret ve yüzük parmakları da testisi.. (Bizdeki harekette penis başparmaktır. Testisler de işaret ve yüzün parmakları..)
Bu hareketi yaptıkları için ceza alan dünyaca ünlü sporcuların listesini istersen, Google'a gir, "Middle Finger" yaz, görürsün..
Şimdi bu hareketini hakem görmemiş. İki yan hakem, iki kale arkası hakemi, bir de dördüncü, yani altı kişi, yani 12 göz görmemiş. (Yani yersek..) Görse biri, oyundan atılacak, kim bilir kaç maç ceza alacak, belki de Beşiktaş'ı şampiyonluktan edeceksin.
Dahası.. Maçta Federasyonun atadığı gözlemci ve temsilciler de var. Onlar da aniden kör olmuşlar.. Gören yetkili yok, ama medya var. Foto muhabirleri yakalamış bir.. Yayıncı kuruluş yakalamış, iki..
Eyyamcı Federasyon, tepkileri üzerinden atmak için bir Hukuk Kurulu kurmuş. Topu durmadan onlara atıyor.
FIFA diyor ki, yönetmeliğinde "Fair play'e aykırı durumlarda, raporlarda olmasa bile, yayıncı kuruluşun görüntüleri delil sayılır.."
Şimdi Hukuk Kurulu eyyamcıları..
İşte resim burda.. Köşede yayıncı kuruluşun işaretleri var. Yani ekran başında çocuklar dahil milyonlar izlemiş rezaleti. Bu "Fair play'e uygun mu sizce?."
Ham hum şaralop demeyin.. "Hukuk" konuşun. Konuşun da burda yazalım.
Gökhan Gönül olayında da "Hukuk" konuşun.. Sizden gelecek cevabı bildiğim için, İCO Yönetim Kurulu üyesi, TMOK Başkanı ve dünyada Dopingle Mücadele deyince en tanınmış isimlerden biri Uğur Erdener'e sordum.
Konuşsana Uğur!.. Bana değil, medyaya konuş ve söyle bakalım, Gökhan Gönül ve Oğuzhan olaylarında fikrin nedir?.
Ama konuşamazsın..
İOC Yönetim Kurulu üyeliği, TMOK Başkanlığı, uçaklarda birinci mevki yolculuk, 7 yıldızlık otellerde geceleme, indiğin yabancı ülkede hostesli limuzinlerle karşılanma, cebine de tonla harcırah konması demektir..
Bunca lüksü niye tehlikeye atasın ki?.
Bu ülkede adam gibi medya olsa, ne o Federasyon, ne bu Hukuk Kurulu, ne de tüm Uğur Erdenerler kalırdı ortada..
Ama medya yok.. Geçen hafta adlarıyla yazdım "Siz niye susuyorsunuz" diye sordum, beş büyük gazetenin spor müdürlerine.. Ne bana cevap verebildiler, ne gazetelerinde tek satır yazabildiler.. Onlar da iyi yaşıyorlar çünkü..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA