Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Devlet Operası’na gel!..

Sabah haber kanallarından birinde bir turizm uzmanı konuşuyordu. Geçen yıl bu zamanlar, Ege, Akdeniz turizm tesislerinde doluluk yüzde 80 iken, bu yıl yüzde 40'mış. Yani yarı yarıya düşüş var. Yani işi en zor olan bakanlardan biri, Kültür ve Turizm Bakanımız.. Terör korkusunu önlemek, kaçıp giden Rusları ve İsraillileri geri getirmek onu aşar. Devlet politikası..
Ne yapar?. İç turizmi teşvik.. Elindeki silah, ayni zamanda Kültür Bakanı olduğu için, festivaller..
"D.Marin Turgut Reis Festival Programı belli oldu" haberini alınca, hemen tıkladım.
D.Marin 20-27 Ağustos'ta.. 2014'e kadar fevkalade süren, Marina'da her gece on bine yakın insan toplayan festival, geçen yıl birden söndü. Bir tek gün için bile gitmedim Bodrum'a, yıllardır ilk defa.. Bu yılki program "Eh, işte" türden.. Yani "Kaçmaz" dediğim tek gece yok..
Döndüm, Devlet Opera ve Balesi resmi sitesine girdim. Festivalleri tıkladım..
"Antalya Aspendos Opera, Bale Festivali/ Biletler satışta.."
"Bodrum Bale Festivali/Biletler satışta.."
Ne güzel değil mi?. Nisanda satışa çıkıyor ki, millet tatilini ayarlasın..
Siz öyle sanın.. Selman Ada adlı adamın maalesef başında olduğu Devlet Opera ve Balesi'nin "Satışta" diye yaptığı duyuru, geçen yılın.. Festival bitmiş. Yıl bitmiş. Yeni yıl gelmiş.. Devletin resmi sitesi, "2015 biletleri satışta" diye vatandaşla alay ediyor, Sayın Kültür Bakanım..
Nisan bitiyor. Mayıs geliyor.. Bu saatten sonra, hangi yabancı bale ve opera gurubunu ayarlar da getirirsin.. Adamlar bağlantılarını çoktan yaptılar. Hala boşta kalan varsa, demek on para etmez!..
O Selman Ada nam zat hala orda duracak mı, Sevgili Mahir Ünal bakanım?.

***
Bu arada..
Rengim Gökmen Şefim, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Müzik Direktörlüğü'ne atandı, hafta başında.. Bu çok olumlu bir gelişme.. Sıra opera ve balemizin kurtarılmasına geldi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA