Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Popülizm fırtınası!..

Meğer, bizim editörlere de biraz haksızlık etmişim, cezaevinde işlenen "Cinayet"e "İnfaz" dediler diye eleştirirken.. Dişimle uğraştığımdan, haberi veren öteki gazeteleri yeni okuyabildim. Hemen hepsi "İnfaz" demiş iyi mi?.
Bu ülkenin en çok satan gazetesi Posta, zerre sıkılmadan, popülizmin daniskasını yapmış..
"Bu cinayete hiç kimse üzülmedi" manşeti ile..
Yani bu ülkede, devlet güvencesi altındaki hapishaneye, hem de bir gardiyan aracılığı ile silah sokulacak.. Adam "Tam güvenlikli" hapishanede elini kolunu sallayıp giderek iki başka mahkumu hücrelerinde vuracak. İki buçuk saat başlarında bekleyecek.. Mahkumlardan biri kan kaybından ölecek.
Bu sırada ne jandarma, ne öteki gardiyanların kılı kıpırdamayacak.. Tekrar ediyorum, tam 2.5 saat!.. Ve orası devletin "En güvenli" yeri.. Bu cinayete üzülmez, bu cinayetin hesabını sormazsa, o nasıl medyadır?.
Cumhuriyet gibi, sözüm ona muhalif gazete bile "Cezaevinde tabancalı infaz" demiş.. Orda yattın Can, düne kadar.. Seni vursalar "İnfaz" mı olacaktı?.
Neye, kime göre infaz?.
"Cezaevi Adaleti" diyor Star!.. Devletin sağlayamadığı Adalet, ne zamandan beri mafya babaları tarafından sağlanır oldu, ha?.
Bir kadın yazarımız, ölüm haberine çok sevinmiş.. Coşkusunu anlatıyor..
"Cezaevinden gelen ölüm haberi, tüm Türkiye'de sevinçle karşılandı.."
Sen ne zamandan beri "Tüm Türkiye" oldun, kardeşim?. Bak, Özgecan'ın anne ve babası bile "Sevindik diyemeyiz" diyorlar..
Lütfen ama lütfen "Sorumlu" gazetecilik..
Star'dan Cumhuriyet'e, "Cinayet"i sahiplenmede gösterdiğimiz birlik biraz da başka alanlarda gerçekleşse keşke..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA