Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Katil ruhlu kamu şoförü..

"Katil ruhlu" ağır bir itham değil mi, 34 FS 654 plakalı aracın sürücüsü.. Ama aynen öyleydiniz, çarşamba akşamı saat 19.40'ta, Nispetiye Caddesi Set Kebab'ın ordaki trafik ışıklarında..
Biz sağ şeritteydik. Kırmızı yandı durduk. Siz arkamızdan hışım gibi geliyordunuz. Duracağımızı anlayınca, kornaya basmaya başladınız. "Durma yürü" diyordunuz.. Biz durduk tabii.. Siz o hızla solladınız, bizi sıyırıp, kırmızıya bakmadan basıp gittiniz.. O yol tabakhaneye gitmiyordu oysa.. İroniye bakın.. 200 metre ötede Zincirlikuyu mezarlığı vardı.
O kavşakta durduğumuz yer yaya geçididir, bir.. Soldan Nispetiye Caddesi'ne giriş vardır, iki..
Yani..
Bize kırmızı yandığı anda yol yayalarındı bir.. Soldan girenlerindi iki..
Ama nasıl bir mucizedir ki, soldan giren olmadı. Yolda da yaya yoktu. Oysa olabilirdi. Çünkü Set Kebab'ın karşısında Nispetiye Caddesi, fast food büfeleri ve kafelerle doludur. Levent Çarşısı istikametinden gelenler hele o saatte orada yığınla olabilirler..
Olsalardı, siz onları göremezdiniz. Çünkü bizim araba koca bir minibüs.. Kırmızıyı ve bizim durduğumuzu görüp yola yürüyen, birkaç saniye sonra bizi sollayıp hızla geçen bir aracın altında kalacağını nerden tahmin eder ve önlem alır?. Siz de onu göremezdiniz zaten ve ezer geçersiniz..
Aynen Sevgili dostum, can kardeşim Ercan Arıklı'nın ezilip gittiği gibi..
Evet aynen..
Çünkü bu cinayet sahnesini hazırlayan araç da, yani 34 FS 654, ister inanın, ister inanmayın bir Belediye Otobüsüydü. Yani kamu aracı.. Yani İstanbul'da trafik kurallarına uymada örnek olması gereken kuruma, İstanbul Anakent Belediye Başkanlığına bağlıydı. Otobüs numarası B- 1627.. Sefer numarası 58N..
Bunları tüm ayrıntıları ile yazıyorum ki, Belediye'nin yıllardır oturdukları yerde benim vergilerimle maaş alan basın danışmanları biraz zahmete girsinler ve bu katil ruhlu kamu şoförü için hangi ibret verici eylemin yapıldığını bana yazı ile bildirsinler..
Kadir Topbaş'ın Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı'na seçildiğini okudum, haber kanallarında ayni gün..
34 FS 654, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı'nın otobüsü yani..
Bir Belediye Otobüsü şoförü hangi kurallara göre seçilir?. Nasıl cezalandırılır?. İşine son verilmesini gerektiren bir ceza puanlandırması var mıdır, bilmiyorum. Mutlak vardır, tahmin ediyorum.
Ama kesin bildiğim bir şey var.. Varsa da uygulanmıyor.. Uygulansa, hiçbir belediye otobüsü şoförü, hem de bu kadar göz önünde bir caddede, böyle pervasız davranmaya, kornalar çalarak "Savulun, Tuzsuz Deli Bekir geliyor" diye ilanlar ederek, kendisine kırmızı yanarken, sağda bir minibüs durur ve görüşünü kapatırken, yaya geçidine bu kadar pervasız, bu kadar acımasız, bu kadar vicdansız giremezdi..
Sakın "Öyle bir niyetim yoktu" deme kardeşim.. Bunca kaza, bunca ölümlü kaza haberi okuyoruz gazetelerde..
Sen sabahları bazılarının evden çıkarken "Bugün kaza yapayım da iki kişi öldüreyim" diye niyetlendiklerini mi sanıyorsun?.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA