Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Üniversite tercihleri..

Bu günlerde yüz binlerce gencimiz bir de üniversite tercih etme zorunda..
Bilmem işe yarar mı, ama iki çift lafım var..
İki üniversiteyi öğütlerim ben.. Birincisi Yeditepe.. Bu ülkede Fethullah Gülen'in geleceğe yönelik yapılanmasının "Mükemmel Okullar" kurarak sağlandığını ilk fark edenlerdendi, Bedrettin Dalan..
"İlkokullardan başlayarak, kendi kafalarında beyinler yetiştiriyorlar Hıncal" demişti asker arkadaşım, sohbetlerimizden birinde.. 30 sene önce.. Tehlikeyi sezmeyi görüyor musunuz?.
"Bunlarla mücadele ayni yollarla olur. Daha mükemmel okullar kurmalıyız.."
İstek Liseleri öyle kuruldu. Ardından, 1996'da Yeditepe Üniversitesi geldi.. Temel atılışından itibaren izledim bu Üniversiteyi.. Kefil olacak kadar net söylüyorum. Hiç şaşmayın..
İkincisi MEF!..
Onu tavsiye sebebim Rektör Prof. Dr. Muhammed Şahin.. İTÜ rektörü iken tanımıştım onu.. Nasıl çağdaş, nasıl ileri kafalı, nasıl demokrat bir yöneticiydi. Okulu öğrencilerle birlikte yönetiyordu adeta.. Ve İTÜ, bilimsel, sosyal öyle harika projelere imza atıyordu ki..
Bu müthiş adam şimdi MEF'in başında.. Tüm üniversite sistemini alt üst eden işler yapıyor orda.. Gidip, görüp anlayıp yazacaktım uzun uzun.. Aylardır denk getiremedim. Ama gazetelerde ilanları var MEF'in.. Bu sistemleri anlatıyor..
Seçim yapacak öğrenciler bu ilanı dikkatle okusunlar.. Farkı görecekler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA