Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Başlığına karar veremediğim yazı!..

Yolda gelirken, Hırvat maçı ile ilgili yazacaklarıma başlık arıyordum..
Aklıma gelenlerin bir kaçı..
"Hırvatistan: 1- Türkiye B: 1!."
"Halamın sakalları oldu!."
"Fatih Hocama en ucuz ders!.."
Sonra yazımı düşündüm.. Dün geceki maçı Hırvatistan 4-0 kazanabilir miydi?.
Evet!. Biraz becerikli, daha önemlisi minnacık şanslı olsalardı ya da Fatih Hocam bu kadar ballı bir gece yaşamasaydı, evet!.
O zaman ne konuşurduk bugün acaba?.
2016 Avrupa Şampiyonası sonrası ve 2018 Dünya Kupaları elemeleri öncesinde yaptığı basın toplantısında "Her şeyin sorumlusu benim" demişti Hocam. "Yanlış yapanlar bedellerini öderler" de demişti.
Dünya Kupası elemeleri açılış maçımız hezimetle bitseydi, Fatih Hocam dönüş uçağına hala "Milli Takımlar Teknik Direktörü/ Türkiye Futbol Direktörü (Ne demekse, hala anlayan bilen yok.?) olarak biner miydi?.
Bir felaketi, kalecimiz Volkan'ın harika kurtarışları dahil bir yığın mucizenin arka arkaya gelmesiyle atlattık. Futbol ilahları, dünyalılarla biraz daha dalga geçecek olsalardı, hatta galip bile dönebilirdik..
Ama ne değişirdi?. Tabelacı medyayı kastetmiyorum tabii.. Ama bu defa onlar bile "Gurubun 1 numaralı takımı" Hırvatistan önünde, hem de deplasmanda alınan beraberlik maçını göklere çıkarmadılar. Çıkaramadılar.
Çünkü kötü oynadık. Çünkü savunmada berbat hatalar yaptık. Çünkü orta sahamız, hele hücuma dönük orta sahamız, oyun kurucumuz hiç yoktu. Hücumda ise "Al Emre git. Ne yapabilirsen" taktiğimiz vardı.
Beraberliğe dünden razı 5-3-2 taktiği ile oynamamıza rağmen, sahayı parsellemeyi de beceremediğimiz için dönen hemen tüm ikinci toplar, boş toplar Hırvatlara gitti..
Ne var ki, karşımızda 1998 Dünya Kupası finallerinden beri dikkatle izlediğim için biliyorum, gördüğüm en kötü Hırvatistan vardı.
Fatih Hocama soruyorum şimdi...
"Sen bu kadar kötü bir Hırvatistan bekliyor muydun?." Başta Rakitiç, Modriç, sahada gezinen, varlıkları hissedilmeyen Hırvatlar'ı maç sürerken okuyup, takımı hücuma döndürmek aklına hiç gelmedi mi?.
Ama bak hocam, senin, nefret ettiğim bir sloganın var..
"Yenemiyorsan yenilme!.."
Hırvatları yenemeyeceğimizi ne zaman anladın?. Kura çekildiği gün mü?. Bir gece evvel maçı kafanda oynarken mi?. Maç başladıktan sonraysa kaçıncı dakikada "Yenemeyiz. O zaman yenilmeyelim" dedin?.
Böyle bakınca çok mantıksız görünen sloganını, Hırvat maçına uygulayarak kamuoyuna bir izah etsene hocam?.
Sadece senin bildiğin sebeplerle en iyi oyuncularımızı kadro dışı bırakıp, kendi takımlarında bile yedek olanlarla sahaya çıkardığın 11, Türkiye B takımıdır hocam, bu bir..
Hırvatlar çok kötü oynamalarına rağmen öyle inanılmaz goller kaçırdılar ki, halamın sakalları çıktı hocam, bu iki..
Hezimet olacak maçtan hem de deplasmanda puan alarak çıktık.. Bu sana hem de çok ucuz maliyetli bir ders olmuştur umudundayım. Bu üç!.
Bu dersi iyi almışsan, hatalarından, inatlarından vaz geçersen, Türkiye bu guruptan açık ara birinci çıkar, playoff falan oynamaz, bu da dört, Sevgili Hocam!.
Devam edeceğiz tabii.. İkinci maçımıza vakit çok..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA