Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Boğaziçi’ne gene alkış!.

"Şarkıların yüzyılı" gene harika bir konserdi, çarşamba akşamı..
Osmanlı'nın kurulduğu yıllar 1200'lü yılların sonlarından başlayarak, çağımıza gelen şarkıların seslendirilmesinden oluşan fevkalade neşeli, ama çok ilginç bir konser izledik, Black Pencil gurubundan..
Kara Kalem isimleri ve bildiniz, Kara Kalem'den geliyor.
15'inci yüzyılda, İpek Yolu üzerinde yaşayan Nakkaş Mehmet Kara Kalem'den geliyor adları.. Eserleri dünyaca ünlü.. Bir flüt (Ama dokuz çeşit) bir panflüt (Ama biri bildiğimiz ağız armonikasından az büyük, öteki yarım adam boyunda..
Bir viyola.. Bir akordeon.. Bir de nasıl çeşitli, renkli aletlerden oluşmuş vurmalı çalgılar..
Biri Venezüellalı gurubun (Jorge İsaac). Biri Hollandalı (Matthijs Koene), biri Avusturyalı (Marco Kassl), biri İspanyol (Enric Monfort), biri de Türk.. Türk olan, iki yıl önce Andante/ Donizetti ödülü almış viyolacı Esra Pehlivanlı..
Konserde Beatles ve Frank Zappa parçaları da vardı ama ben en çok eskileri sevdim.. Hele 16'ncı yüzyılın bir Gastoldi şarkısını, anlamsız hecelerle (Şarkı insan sesi üzerine yazılmış) söylediler ki, salon coştu..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA