Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Milliyet Spor bu öyle mi?.

Hey gidi Abdi İpekçi'nin Milliyet'i.. Hey gidi Namık Sevik'in Milliyet Spor'u..
30 Nisan Pazartesi Milliyet Spor..
18'inci sayfada manşet.. Tam 6 sütuna manşet. "Kemer'de engeller aşıldı." Vay be.. Namık Ağabey'in günlerinde olduğu gibi Binicilik'i manşete çıkarmışlar diye hevesle daldım.
Haberi dişi yazıldığı için güç bela ve de elime aldığım büyüteçle okudum. Öyle heves, öyle heyecan, bendeki..
Kemer Country Atlı Spor Kulübünde yarışmalar varmış.. Dört kategoride.. İki gün sürmüş. Sonunda şampiyonlar belli olmuş. Kupalarla beraber sponsor şirketin para ödülleri de dağıtılmış. Yarışmalardan sonra, sponsor bir de parti yapmış. DJ falanca ile filanca çalmış. Sponsorun davet ettiği sosyetik isimler de partiye katılmış.
Dahası 2 gün devam eden yarışmalara davetli iş adamları ve sosyetikler, sponsor otomobil şirketinin kulübe yığdığı son modellerle bedava test sürüşleri yapmış..
Hepsi bu!.
Dikkat ettiniz mi?. Dört kategoride kimler şampiyon olmuş, o yok?.
Olaya sponsor olan otomobil şirketinin adı 11 defa geçmiş. partide çalan DJ'ler yazılmış, ama kazananların bir tekinin bile adı yok..
Milliyet'in ayni binayı paylaştığı kardeş gazetesi Vatan'ı açtım. Onda da 6 sütun. "Kemer'de müthiş final" diye de başlık.. Onlarda da "Müthiş" finali kim kazanmış, yok.. Bol bol sponsor reklamı ile haber bitmiş. Bu şimdi ayıp değil mi?.
Bu şimdi utanmazlık değil mi?. İki editör Erkan Ayraç (Milliyet) ve Ayhan Turgut (Vatan), sayfaların tepesine kendi adlarını yazmayı biliyorlar da, manşet haberlerinde "Kazanan"ın adını yazmayı mı bilmiyorlar!.
İki gazetede birden ayni haber, ayni yanlışla çıkıyorsa, o zaman bu haber editörden geçmiyor. Paralı, yani reklam gibi haber. Yani reklam servisinden gelmiş.
"Aynen koyun, parası alınmıştır" notu ile..
O zaman bir yerine "Bu bir reklamdır" yazın birader..
Ayıptır.. Günahtır. Abdi ve Namık Ağabeylerin anısına ayıptır yahu, size değilse bile..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA