Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Murat Saygı, önce “Seyirciye Saygı” demeli..

Murat Saygı bu ülkenin sayılı "İyi" televizyoncularındandır. Kendisi ile pek tanışmayız. Öyle tanışmayız ki..
Bir güzellik yarışması jürisinde Ajda'yla yan yana oturuyoruz yıllar yıllar önce.. Ajda bana döndü, "Bir su buldurabilir misin" dedi. Etrafa baktım. Smokinle biri dolaşıyor. Salondaki tek smokinli.. "Jüriye hizmetle görevli garson olmalı" dedim. İşaret ettim. Koştu geldi. "Ajda hanıma bir şişe su lütfen" dedim..
O smokinli meğer, yarışmayı yapan TV'nin Genel Müdürü imiş.. Bildiniz. Murat Saygı..
O kadar da insan!.
İşte bu Murat kardeşimin ilk icraatı, Arka Sokaklar dışındaki tüm dizilere final yaptırmak, yani hepsini kaldırmak oldu. Ellerine sağlık.
KanalD'de ötekilere örnek olacak atılımlar yapacağına, televizyonların tümünü kurtaracak cazibeleri cesaretle ekrana getireceğine inancım büyük.
Ama öncelikle bir ricam var..
Sevgili Saygı!.
KanalD'ye önce "Saygı" getir. "Seyirciye saygı!."
Bizi eşek yerine koymaktan önce senin kanalın vazgeçsin.
Salı akşamı evdeyim.. Akşam Real Madrid-Bayern maçını seyretmek istiyorum. Bizde nerdeyse tüm hocaların el birliğiyle unutturdukları "Futbol"u hatırlamak için.
Erken saatlerde oyalanmak için KanalD'yi seçtim. Ana Haberler.. Ahmet Hakan veda ediyor. Ardından final yapacak Fatih dizisi de... Bilgi tuşuna bastım. 18.45 Ana Haberler.. 20.00- 23.30 Cihan Fatihi Mehmed!.
Aynen öyle, Muratcım, KanalD bilgi notu.
Bak ne oldu?.
O habersiz haber bülteni var ya.. Durmadan polemik icat eden ve durmadan şiddet görüntülerini çocukların önünde sıralayan reyting magazini.. Ahmet Hakan 19.45'te "Reklam" dedi ve tam 20.45'te Fatih başladı..
Bir saat, ekranda "Az sonra.. Şimdi" yalanları yazdı. Bir saat seyirci eşek yerine kondu..
Bunu önle Sevgili Murat!.
Önce "Seyirciye Saygı" de, tüm ekibine..
Bunu başardın mı tarihe geçersin.
Bunu başardın mı, ötekiler de mecburen öyle yola gelirler ki, Türk Televizyonculuk tarihinde bir dönüm noktası, kilometre taşı olursun!.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA