Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Erzurum’dan açıklama!.

"Berlin'de hâkimler var, ya Erzurum'da?." yazıma, Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan bir açıklama geldi. Aynen naklediyorum..

***
2 Mayıs 2018 tarihinde Erzurum Bölge Adliye Mahkemesinde Hakim olarak görev yapan K.D., havalimanında servis şoförü tarafından darp edildiğini beyan ederek kolluk güçlerine şikayette bulunmuş, şikayet üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmış, günün nöbetçi Cumhuriyet Savcısı tarafından adil yargılanma ilkesi kapsamında delillerin toplanabilmesi, iddianın vasıf ve mahiyeti ile mevcut delil durumu gözetilerek şüpheli Ü.A hakkında ayni gün saat 21:30 itibariyle gözaltı talimatı verilmiş ve şüpheli gözaltına alınmıştır.
Ü.A.'nın kollukça alınan beyanında, Hakim K.D.'den şikayetçi olmadığını beyan ettiği anlaşılmış, bu sebeple Hakim K.D. hakkında herhangi bir işlem yapılmamıştır.
Şüpheli Ü.A, 3 Mayıs sabahı saat 09:30'da gözaltından çıkarılmış, müracaat savcılığınca mevcut delil durumu, atılı suçun kanunda yazılı alt ve üst sınırı ve ölçülülük ilkesi gereğince adli kontrol tedbiri talebi ile 2. Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmiştir. Erzurum 2. Sulh Ceza Hakimliğince yukarıda değinilen gerekçeler göz önüne alınarak şüpheli Ü.A. hakkında adli kontrol tedbirine hükmedilmesine karar verilmiştir.
Söz konusu olayla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturmaya devam edilmektedir.
***
Kaynağım haber, Yeni Akit ve Hürriyet gazetelerinde yayınlandı.. Muhtemelen ajans haberi. O haberi yazan muhabir arkadaşım veya sürücü Ümit Ay'ın diyecekleri varsa, onlara da köşem açık.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA