Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bravo Yargıçlarıma!..

Atakan Irmak kardeşim "Basın özgürlüğünü yok sayan bir karar" diye başlık atmış, dün Yavuz'un ve Haşmet'in yazılarının olduğu çok okunan sayfamızdaki tek habere..
"Haber yazdı ceza aldı" demiş..
Bu başlıkta yazı okunmaz mı?.
Okudum ve üzüldüm.
Haklı ve doğru bir karar veren yargıcın, böylesi ağır itham altında kalmasına içim razı olmadı.
Sevgili Atakan kardeşim, sunucu Neşe Sapmaz'a ağır ithamlar yöneten Dilek Yaman'ın haberlerini tek taraflı yazdığını, haberciliğin gereklerini yerine getirmediğini, hem ben bu köşede, hem de Okur Temsilcimiz İbrahim Altay, pazartesi günleri kendi sütununda kaç defa yazmıştı.
Sen kendi gazeteni dikkatle okuyan biri olsaydın, bu haberi yazmadan evvel, önce Neşe Sapmaz'ı, sonra beni, sonra da İbrahim Altay'ı arar, konuyla yakın ilgimizi bildiğinden görüşlerimizi sorar, onlara da haberinde yer verir, belki de o zaman haberini tam tersine kaleme alırdın.
Editörün, Orhan Turan'ın da belli konudan haberi yok. Ya da yazını okumadan sayfaya koymuş. Ki o da hatalı.
Doğru olan tek şey, Bakırköy 4. Aile Mahkemesi Hakimi Nigar Bozan'ın fevkalade yerinde ve haklı bir karar verdiği..
Basın özgürlüğü, kimseye tek taraflı haber yazmak hakkı vermez!.
Dilek, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına şiddetin önlenmesi yasasını ihlal ettiği için, Yargıç Neşe'ye iki ay yaklaşmasını yasaklamıştır. "Garip karar" dediğin, "Haber yaptı, ceza aldı" diye başlık attığın şey bundan ibarettir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA