Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEVİLAY YAZIYOR SEVİLAY YÜKSELİR

Tembel Türkiyeli kadın!

Tabii bu işin bi boyutu daha var. Sormak lazım; "Neden insanlar çok riskli olmasına rağmen yabancı uyruklu kadın çalıştırıyor?" diye. Nedenini söyleyeyim!
Çünkü Türkiye'deki kadınlar yatılı çalışmayı kabul etmiyor! Liseden bir arkadaşım var. Finans sektöründe çalışıyor. Çok yoğun. Evde yatılı birinin olması şart. Çünkü iki çocuğu var ve bakacak kimsesi yok!
Annesi rahmetli oldu. Kayınvalide de umursuz. Ondan biliyorum.
Başına gelmeyen kalmadı zavallının.
Evinde epeydir yabancı uyruklu kadın çalıştırıyor. "Özellikle tercihim değil ama buna mecbur kaldım.
Çünkü Türkiye'deki kadınlar bunu kabul etmiyor"
diyor.
Gündelik temizliğe gelen bütün kadınlara teklif etmiş yatılı çalışmayı. 'Kocam müsaade etmez' deyip kabul etmemiş hiçbiri. Sonunda iki çocuklu annesiyle yaşayan dul bir kadın bulmuş. Ayda 1500 net maaş ve haftada 1 izin teklif etmiş ama o da, 'Ben kimsenin evinde yatılı kalamam!' deyip kabul etmemiş.
Birgün de koca şiddetinden dolayı sığınma evine yerleşmek isteyen bi kadına söylemiş. "Oraya sığınacağına gel bende kal. Kocan senin kılına bile dokunamaz çünkü sitenin güvenliği var. Tertemiz bir ortam" falan diye. Demiş ki o da; "Yok abla kocan var senin!" Düşünün... Elin Özbek'i, Gürcü'sü falan çoluğunu, çocuğunu memleketinde bırakıp gelip Türkiye'de kendine bir ev bulup, orada yatıp, kalkıp çalışıp para kazanıyor ama bizim kadınlarımız 'Ayyy bana uymazzzz' deyip yapmıyorrrr!
Dün biraz internette dolaştım bu yazıyı yazmadan önce. Bir raporda, "İş gücüne katılmayanların yüzde 47'sini ev kadınları oluşturuyor" yazıyordu. Hiç şaşırmadım.
Çünkü Türkiye'de kadın gerçekten tembel kardeşim! Ve bunca çabaya rağmen ülkenin zenginleşmemesinin en büyük sorumluları da maalesef onlar!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA