Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEVİLAY YAZIYOR SEVİLAY YÜKSELİR

Newroz piroz be!

Hüseyin Kaçar aradı. Bizim gazetenin Diyarbakır temsilcisi. Newroz kutlamaları için Diyarbakır'a gidip gitmeyeceğimi sordu. Biraz lafladık tabii hazır aramışken... Paralel Medya ve uzantılarının yazdığının aksine şehirde havanın son derece sakin ve bu bayramın olağanüstü güvenlik önlemleri altında kutlanacağı yönündeki tüm haberlerin de yalan olduğunu ve bunların kutlamalara gölge düşürmek amacıyla yapıldığını savundu. "Anlayacağın... Diyarbekir de hava güllük gülistanlık... Nereden çıkarıyorlar bu haberleri vallahi biz bilmiyoruz!" sözleriyle de bitirdi konuşmasını.
O kapattıktan sonra düşündüm biraz kendi kendime... Aklıma eski Newroz'lar geldi. Şimdi belki iktidar düşmanı cephenin medyası bu bayramın tatsız geçmesi yönünde temennide bulunduğu için yapıyorlar bu tür yalan yanlış haberleri ama eskiden bunlar gerçekti. Hatırlayın... Devletin kolluk kuvvetleri günler öncesinden önlem alırdı o gün muhtemel yaşanacak kargaşa için. Bir dirilişin, yeni baharın değil, zulmün habercisiydi bizim için 21 Mart! Dünyanın dört bir yanına bayram coşkusu götüren Newroz, bizim topraklarımıza sadece çatışmalar, kavgalar, ölümler getiriyordu.
Özetle... Geriye dönüp baktığımızda ve bugünle kıyaslamaya gittiğimizde Türkiye'nin demokratikleşme yolunda ne kadar sağlam ve büyük adımlarla ilerlediğini çok net görüyoruz.
Bugün devletin Newroz'a bir kara gün gibi değil, kardeşlik, birlik ve beraberlik mesajının verildiği gün olarak bakması çok önemli bir gelişmedir.
Bizim işte geldiğimiz bu noktadan geri dönmememiz, bu yoldan sapmamamız lazım artık. Biz bu ana kolay gelmedik çünkü. Çatışmalar, ölümler, mayınlar, operasyonlar, suikastlar, sabotajlarla çok insan kaybetti bu ülke, binlerce genç insanımızı kara toprağa teslim ettik göz göre göre.
Canımız çok yandı. Burnumuzun direği sızladı. Yüreklerimiz acıdı. Analar isyan etti. Dul kalan kadınlar kendini yerden yere attı. Evlatlar babalarının arkasından hep gözyaşı akıttı.
Bunun için işte... O günlere bir daha geri dönmeme adına bugün Newroz'a dört elle sarılmalıyız. Newroz'un ateşini memleketin dört bir yanında yakıp eski o kötü günleri dumana boğmalıyız.
Yazımı noktalamadan evvel bir Kürtçe Newroz şiirini sizinle paylaşmak istiyorum:
Dîsa hatî biharê
(Yine geldi bahar)
Çavê'm yar diğere
(Gözlerim yari arar)
Ji ber ku îro newroz e
(Çünkü bugün newrozdur)
Govenda me bo doz e
(Halayımız davamız)
Kutlu olsun... Newroz ateşi daim olsun...Kalın sağlıcakla...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA