Türkiye'nin en iyi haber sitesi

: Lezzetli ev yapımı supangle nasıl yapılır?

Tatlı krizlerinin kurtarıcısı olan supangle, hem çocuklar hem de büyükler tarafından sevilen tatlılar arasında yer alıyor. Oldukça pratik bir tatlı olan supangle, ismini Fransızcadan almasına karşın Türk mutfağına özgü bir tatlıdır. Yapımı kolay olduğu için vatandaşlar tarafından çok sık araştırılmaktadır. Peki, Peki, pastane usulü supangle nasıl yapılır? Bir puding çeşidi olarak bilinen supangle, pudinge göre daha yoğun bir kıvama sahiptir. Birçok insanın çok sevdiği supangleyi pastane usulü yapmaksa bu supangle tarifi ile çok kolay! İşte, pratik ve lezzetli supangle tarifi...

Giriş Tarihi: 29.4.2020 17:34 ABONE OL
Supangle tarifi: Lezzetli ev yapımı supangle nasıl yapılır?

Supangle tarifi, her gün binlerce insan tarafından araştırılmaktadır. Evrensel bir tatlı halini aldığı için dünya genelinde yüzlerce çeşit supangle tarifi mevcuttur. Hafif ve pratik supangle tarifi ve bu tarifin sırları, tatlı severler tarafından her zaman merak konusu olmuştur. Bu tarifimizde sizlerle tüm sırları paylaşıyoruz! Haberimizde, kolay supangle tarifi ve gerekli malzemeler yer almaktadır. İşte, 'supangle nasıl yapılır' sorusunun yanıtı ve adım adım supangle yapımı...

Evde malzemeleriz varsa hemen yapıp 1 saat sonra tüketilebilecek kıvama ulaşan supangleyi yapmak oldukça pratik. Ev yapımı supanglenin malzemeleriyse oldukça basit. Pastanelerdekini aratmayacak supangle, hem sütlü hem de kakaolu tatlı sevenlerin vazgeçilmezi olacak. Un, kakao, süt gibi basit malzemelerden oluşan bu pratik tatlıyı yapmak kolay olsa da lezzetli ve tam kıvamında bir supangle için püf noktalarına çok dikkat etmeliyiz.

PASTANE USULÜ SUPANGLE İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı tepeleme un
  • 3 yemek kaşığı silme kakao
  • 1su bardağından bir parmak eksik toz şeker (su bardağı 200 ml)
  • 2 adet yumurtanın sarısı
  • 50 gr tereyağı
  • 90 gr biter çikolata
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı buzlu su
Çay saati için sütlü irmik tarifi: Lezzetli sütlü irmik tatlısı nasıl yapılır?

PASTANE USULÜ SUPANGLE YAPILIŞI

  • Derin bir tencerede, ocağın altını açmadan süt, kakao, toz şeker ve unu çırpın. Daha sonra 2 yumurta sarısını ekleyin ve çırpmaya devam edin.
  • Hiç topak kalmayınca ocağın altını açın ve muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın.
  • Muhallebi kıvamına geldikten sonra kaynayana kadar karıştırmayı bırakmayın.
  • Kaynadıktan sonra altını kısıp 2-3 dakika daha karıştırın. Ocaktan alın.
  • Ocaktan aldıktan sonra içerisine çikolata, vanilya ve tereyağını ilâve edin.
  • Supangleyi ocaktan aldıktan sonra 5 dakikada bir karıştırarak soğumasını sağlayın.
  • Supangle oda sıcaklığına geldikten sonra buzlu suyu (veya çok soğuk su) ilave edin.
  • Suyu ilave ettikten sonra mikserinizin en yüksek devrinde homojen bir kıvam alıncaya kadar supanglenizi çırpın.
  • Kâselere bölüştürüp buzdolabında dinlendirin.
Ağızda dağılan harika kıvamıyla tahinli kurabiye tarifi: Enfes Tahinli kurabiye nasıl yapılır?

*Süt kakao, toz şeker, unu hiç topak kalmayana kadar çırptıktan sonra yumurta sarısının birini ekleyip güzelce çırpalım ve ikinci yumurta sarısını daha sonra ekleyelim.

*Supangleye en son eklediğimiz suyun çok soğuk olması, istediğimiz kıvamı yakalayabilmemiz için önemli.

*Arzuya göre supanglenizin tabanına önceden kalmış veya elinizde mevcut olan kakaolu kek parçaları koyabilirsiniz.

*Yine üzerine kek parçaları, çikolata veya evde bulunan diğer malzemelerle süsleyerek dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN!

Tavuk göğsü tarifi: Nefis yalancı tavuk göğsü nasıl yapılır?

ARKADAŞINA GÖNDER
Supangle tarifi: Lezzetli ev yapımı supangle nasıl yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
SON DAKİKA