Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OSMAN ALTINIŞIK (ANKARA)

Anneler hep özel en özeldir…

Yeryüzündeki karşılıksız sevginin tek adresidir… Hiçbir beklentisi olmadan sevendir. Sığınılacak en güvenli limandır. Sevgi, fedakarlık ve güzelliktir anne… Huzurun, mutluluğun, hayata tutunduğumuz gövdedir anne.
Var olduğumuz sürece terk etmeyendir anne… Sarıp sarmalayan, koruyan ve güven aşılayandır. Gözlerin buğulandığında bir pamuk misali gözyaşlarına dokunuştur.
Yüreğe açılan yaranın merhemidir. Gözleriyle değil, kalbiyle bakandır.
Hayatın kutup yıldızı gibi hep üzerindedir.
Varlığını hissettiren, koruyandır. Ne pırlantaların ne de paranın, pulun değer görmediği yerdir. O'nun için paha biçilmez olan 'sevgi'dir… İşte onun adıdır 'ana sevgisi'… Küçük bir tebessümdür. Hangi yaşta hangi statüde bulunursanız bulunun başınızı okşayandır anne. Sen varken ben yoktum. Sen açken ben toktum anne… Yılda bir kez hatırladığımız mı sanılıyor.
Tabi ki değil. Onlar yaşamımızın hemen her gün her saat ve her dakikasında varlar.
Yaşam yolculuğumuzun en güveniliridir.
Hangi hatayı hangi suçu işlersen işle, hangi çıkmaza girersen gir hep o vardır. Koruyan kollayandır anne. Hüznü sevince dönüştürendir. Ölünceye kadar terk etmeyen tek kadındır. Bir günümüzde değil her günümüzdedir anne…Elleri öpülesi, mis kokulu annemin, tüm annelerin, anne adaylarının 'anneler günü' bir kez daha kutlu olsun… Anlatılacak en güzel sevgi anne sevgisidir.
Dün ben o eli öptüm… Başımı okşattım. Sevgisini yüreğime hapsettim…

***
Haftanın manşete çıkan haberleri her zaman olduğu gibi SABAH Ankara'ya özeldi. Haftanın ilk iş günü 'Çinçin'in çehresi değişti' manşetimizde Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile Altındağ Belediyesi'nin ortaklaşa yürüttüğü kentsel dönüşüm projesinin başarılı çalışmasını sizinle paylaştık.
Katıldıkları yarışmalarda tüm ödülleri toplayarak Genç Aşçılar Milli Takımı'na seçilmeyi başaran Ankaralı Çetinkaya kardeşlerin Türkiye'yi dünyanın dört bir yanında temsil edecek olmalarını 'Ödül avcıları milli takımda' başlığı ile manşete taşıdık.
Çarşamba klasiğimiz olan Sabah Ankara ve Sabah Anadolu ortak gazetemizde ılık geçen kış mevsimi nedeniyle bu yaz kene vakalarının daha sık görüleceği yönündeki Sağlık Bakanlığı'nın çalışmasını 'Keneden kötü haber var' başlığı ile manşet yaptık.
Yine aynı gün Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar'ın dünyanın dört bir yanına Tük Kızılayı'nın ulaştığına dair sohbetimizi 'Zulme uğrayanın yanında biz varız' başlığı ile duyurduk. Perşembe günü ise Ankara'ya muhteşem bir fakülte yapılacağı yönündeki mutlu haberi Hacettepe Üniversitesi Rektörü Murat Tuncer'in SABAH ziyaretinin ardından 'Hacettepe tarih yazıyor' başlığı ile haberleştirdik. Başkent'in sesi olan SABAH Ankara, doğuştan topuk kemiği olmadığı için yürüyemeyen 8 yaşındaki Esmanur Gönç'ün dramını gündeme getirdikten sonra mutlu sona ulaşmasını sağladı. Esmanur, Sağlık Bakanlığı'nın devreye girmesiyle Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde başarılı bir ameliyat geçirdi. Haberi 'Esmanur'un yüzü güldü' başlığı ile manşete taşıdık. Ankara Sanayi Odası (ASO) ile Ankara Ticaret Odası'ndaki başkanlık seçiminde güven tazeleyen mevcut başkanlar Salih Bezci ve Nurettin Özdebir'in sandık başarılarını 'Başkanlara güvenoyu' şeklinde manşetten verdik. Bezci ve Özdebir başkanları tebrik ediyoruz. Pazar günü ise 'Engelsiz okul atağı' manşetimiz ile haftaya yine SABAH Ankara damgasını vurdu.
Sağlıklı ve mutluluk dolu bir hafta olsun…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA