Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OSMAN ALTINIŞIK (ANKARA)

Hayal kurdukça yaşar insan…

Mutluluk göreceli kavram olmakla beraber, zihinde başlayan bir devrimdir aslında… Temel prensip hayata hangi pencereden baktığımızla doğru orantılıdır. İçinde sevgi denen duyguyu da barındırır.
Mutluluk öğrenilen değil yaşanılan entelektüel bir eylemdir. Hayata dair aralanan pencereden içeri aldığınız esintidir aslında mutluluk. Mutlu olmak ne kadar elimizde ise mutsuzluk da o kadar yakındır. Elimizdekilerin değerini bilmekten geçer mutluluk.
Hayallerin sınırı yok ki…
Hayal kurdukça yaşar insan elbette.
Ama hayal kurmak kadar kurulan hayalin gerçekliği de göz ardı edilmemeli. Mutlu olmak için, bulunduğumuz durumun algısı yeterlidir.
Tıpkı Ankara'da mutlu olmak gibi… Bu şehri nasıl algılandığınızdır temel kural. Ankara'yı sevmekle ilgilidir mutluluk. Yapılmışlıkları kabul etmektir. Bardağın boş tarafını değil dolu tarafını görmektir.
Yargılamak değildir mutluluk.
Başkent'in Ankarası'nı sevmektir mutluluk. Bu şehri yönetenleri yerin dibine sokarcasına eleştirmek değildir mutluluk. Ankara'yı mevcut değerleriyle sevmektir. 'Sev' ki pencerenizden mutluluk içeri girsin. Sevmiyorsan mutlu da değilsin.
Söz konusu Ankara ise seveceksin ki mutlu olasın.
Tercih yine de sizin…

***
Sevdin mi? Seviyorum diyeceksin ya. İşte benimkisi de öyle bir şey.
Aylardır dinliyor, izliyor ve gözlemliyorum. Hep bağımsız kaynaklardan beslendim.
Kimileri alkışladı, kimileri hakkını teslim etti. Kimileri de 'ne yaptı ki canım' demekle yetindi. Ankara'da yapılanları görmemek için kör olmanıza gerek yok. Kapatın gözünüzü aynı duyguyu yaşarsınız.
Bir karanlığa düşmüşlük yaşayacaksınız. İşte o karanlıktan sizi çekip çıkartacak kişi yine siz olacaksınız. Hani bir söz vardır ya 'Allah aşkına' diye başlar. Evet, öyle bir şey Ankara'da yapılanları görmemek… Yeni Türkiye'nin değişen yüzü Ankara…
Geceyi gündüze katan başkan Melih Gökçek'ten söz ediyorum. Büyük hayaller kuran ve onları sevdasıyla harmanlayan bir isim Gökçek… Ankara için yaptıklarını anlatırken gözlerinin içindeki mutluluğa tanıklık ettim.
İşte onun içindir ki bu duygularımı ifade etmek istedim. Bazen acımasız olup, kırıp döküyoruz.
Ne hayallerin sınırı ne de beklentilerin sonu var. Öyleyse bu şehre çakılan her çivinin bir hayalden öte olduğunu görmeli. İşte o zaman mutluluk evinizde başlayıp, yaşadığınız coğrafyayı sarmalayacak.
***
Eee söz Melih Gökçek'ten açılmışken Almanya'nın Würzburg şehrinde yapılan genel kurulda ikinci kez oybirliğiyle Avrupa Ödülü Kazanan Kentler Birliği Başkanlığı'na seçildi. Bunun keyfini yaşamak Gökçek'in, onurunu duymak biz Ankaralılar'ın
Avuç içleri patlarcasına alkış sesleri duyuyorum.
Tebrikler o zaman…
Sağlık ve mutluluk hep sizinle olsun…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA