Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÜNAL ERSÖZLÜ (EGE)

İçimiz acıyor

Hayatın nerede duracağı, son soluğun nerede verileceği; ölümün insana, nerede, ne zaman, nasıl ulaşacağı hiç belli değil. İşte sevgili Doğan Öner'in ölümü. Kardeş kuruluşumuz Yeni Asır Gazetesi'nin editörü değerli meslektaşımız Doğan Öner, hepimizin yeni bir yıla girmeye hazırlandığı saatlerde, aracıyla bir kaza yaparak genç yaşta aramızdan ayrıldı. Aynı kazada sevgili Doğan'ın eşi Nesrin Öner ve oğulları Yiğit de yaralandı. Kaderin insana çizdiği yol hiç belli değil. Bir yılbaşı akşamı, ailenizle birlikte evde olmaya karar vereceksiniz, yemeğinizi evinizde yiyeceksiniz, sonra son anda karar verip 23.30 gibi bir arkadaşınıza gitmek üzere, evinizden çıkacaksınız. İzmir Göztepe'den Güzelbahçe'ye doğru giderken, büyük ihtimal yeni yıla arkadaşlarınızla girmek için, acele edip hız sınırını aşacaksınız. Sonra aracınız kontrolden çıkacak ve trajik bir son ile kucaklaşacaksınız. Eşiniz, oğlunuz yaralanacak. Kimin aklına gelir? Ne çok acı gerçekten. Hiçbirimiz için, yarının ne olacağı belli değil. Bu nedenle yaşadığımız her anın değerini bilmek, hakkını vermek gerekli. Sevgili Doğan, iyi, nitelikli, dürüst bir insandı. Arkadaşlarının çok sevdiği, değer verilen, değer bilen insandı. Ama ölüm bu, ne zaman geleceği belli değil. İnsanı ne zaman alacağı belli değil. Nasıl bir son ile veda edeceğimiz bu hayata, hiç belli değil.
Şimdi hepimiz, bu güzel insanın bizlere ani vedası sonrası, tek teselliyi eşinin ve oğlunun bir an önce iyi olmasıyla bulabiliriz belki. Dileğimiz kısa sürede onların sağlıklarına kavuşması.

ÖLÜM GERÇEĞİ
Şurası bir gerçek ki böylesi üzücü, beklenmedik ve ani ölümler; hepimizi 'ölüm' gerçeği ile yüzleştiriyor. Bu örnekler, aslında hepimizi, yaşamla ilgili daha sağduyulu, daha derinlikli, daha sahici, daha sevgi dolu bir yere çağırıyor. Çünkü ölüm gerçeği, bize yaşamın hakkını vermeyi hatırlatıyor. Bu anlamda her ölüm, geride kalan insanlara bir nasihat gibidir.
Ölüm insanda yaşam farkındalığı yaratır. Bir zamanlar büyük yazar Turgenyev "Ölüm eski bir şeydir, amma her insana yeni görünür" demiştir, bu nedenle çok haklı olarak.Sonuçta kalbimiz acıyor. Kalbimiz bir yerlerinden çizildi. Artık biz ne yazsak, Doğan geri gelmeyecek. Ne diyelim; Doğan'ın mekanı cennet olsun; değerli eşine, oğluna, geride kalan tüm akrabalarına, yakınlarına, dostlarına, tüm sevenlerine, yürekten baş sağlığı, sabır dileyelim. Başta sevgili Şebnem Bursalı olmak üzere, Yeni Asır ailesinin de başı sağolsun.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA