Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YENİ BAKIŞ MEVLÜT YENİ (AKDENİZ)

Antalya'da bir ilk daha

Antalya bir 'ilk'e daha imza atmaya hazırlanıyor. Tüm Türkiye'ye yayılması planlanan 'lise kampüsleri'nin ilki Antalya'da faaliyete geçecek...
Kepez'de 211 dönümlük alan üzerine kurulacak kampüse 'Gıyaseddin Keyhüsrev Kampüsü' adı verildi. Antalya'daki liseler bu kampüste toplanacak, liseliler eğitimlerine burada devam edecek. Bu büyük proje, eğitimin yanı sıra güvenlikte, ulaşımda, sosyalleşmede de birçok faydayı beraberinde getirecek...
Bu, Antalya için çok eski bir proje. 8-9 yıl önce sadece liselerin değil tüm okulların bir kampüste toplanması projesinin ilk adımları atılmıştı. Başlamak bugünlere nasip oldu. Antalya'daki bu uygulama başarılı olursa Türkiye'de birçok şehirde de uygulanacak.
Eminim ki Antalya, bu konuda da 'pilot il' görevini başarıyla yerine getirecektir.
Bu önemli konuyu Pazar günü 'Eğitimde devrime start Antalya'da' başlıklı haberle manşetimize taşıdık.
Hafta boyunca da Sabah Akdeniz'in manşetlerine önemli haberler çıktı...
Pazartesi günü '1 milyon çiçekle renkli festival' haberi vardı manşette. Çiçek Festivali'nin en güzel fotoğrafları ve ayrıntıları bu haberdeydi.
Salı günü Kent Konseyi Engelliler Meclisi'nin yasal sorumluluklarını yerine getirmeyen işletmeleri takip edip işsiz engellileri bu işletmelerde işe sokma girişimleri 'Konsey 'iş'te engel avında' başlığıyla manşette yer aldı.
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın Antalya ziyaretinde Antalya'nın göğsünü kabartan hayırseverlerle buluşması 'Hayırseverlere Avcı teşekkürü' başlıklı haberle Sabah Akdeniz'in manşetindeydi.
Perşembe gününün manşeti kent içi toplu ulaşımla ilgiliydi. Antalya Ulaşım Ana Planı'nı hazırlayan Erhan Öncü'nün tespitleri, 'Metrobüs'lü ulaşım önerisi' başlığıyla manşete taşındı.
Şehir içindeki bir kısım esnafın acentelerle sezonluk anlaşma yapması nedeniyle yeniden başlayan hanutçuluk tartışmaları Cuma günü manşette 'Esnaf hanutu yine hortlattı' başlığıyla yer aldı.
Cumartesi günü ise acı bir haber vardı Sabah Akdeniz'in manşetinde. Aksu'da 10 yıl önce kum hırsızlığı amacıyla açılan gölette iki kardeşin boğulmasını, 'Kum hırsızlığı iki cana maloldu' başlığıyla işledik.
Bu hafta da bu haberlerle geçti...
Tüm okurlarımıza, mutlu ve sağlıklı günler, haftalar diliyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA