Hem ıstakoz hem de kral yengeç sunan bir diğer restoran ise Bebek'teki Porsella. Henüz açılmadı ama bir-iki güne kadar açılacak. Tan Tolga Cebeci ve Engin Ateş'in işlettiği restoranda 'forget luxury' yani 'lüksü unutun' sloganıyla yola çıkılmış. Dünyada önemli borsası olan ve yılda sadece iki kez avlanma izni olan kral yengeci yerken 'lüks' kelimesinden uzaklaşmak imkânsız görünse de Porsella, ahşap ağırlıklı, şatafatın değil de sadeliğin ön plana çıktığı bir yer. Yengeç ve ıstakoz yemek kolay değildir. Elinizde makas, çekiç, kabuğunu kırmak ve içinden eti çıkarmak gerekir. Tüm bunları da 'şık' değil 'sıcak' bir ortamda yapmak gerekir. Porsella'da kral yengeç dışında ıstakoz, jumbo karides, midye, İran havyarı gibi pek çok seçenek var. Bu yıl için Norveç'ten dört ton kral yengeç ithal etmişler. Yaklaşık 450 grama denk gelen yengecin mönüdeki fiyatı ise 80 TL. Mekânda bir de 'karnaval' adı altında karışık bir tabak var. İçinde yengeç, midye, karides ve farklı sebze seçenekleri var. Hepsi ızgarada pişiriliyor ve derin bir çanakta masaya geliyor. Ayrıca masada önünüze tahta bir servis konuyor ve bu karışım önünüzdeki tahtaya boşaltılıyor. İki kişilik bu tabağın fiyatı yaklaşık 200 TL. Ama iki kişinin tıka basa doyabileceği büyüklükte. "Yok daha ucuza yemek isterim," derseniz de 35 TL'ye kral yengeçli salata deneyebilirsiniz.