Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İLKNUR K. AKMAN

Burçlar ve çocuklar

Bu hafta malum 21 Aralık haftasıydı. Ünlü astrolog Susan Miller'ın "21 Aralık'ta yaşanacak ay tutulması çok önemli, herkes için olumsuz bir hafta olacak," demesine rağmen, neyse ki klasik dolunay etkilerinin ötesinde fazla bir sorun yaşamadan, kazasız belasız atlattık haftayı. Ama kızım Ayşekiraz için de böyle miydi, hayır. Ona gerçekten bir şeyler oldu, kelimenin tam anlamıyla delirdi. Zaten yerinde iki dakikadan fazla duramayan bir çocuktu, geçen hafta saniye durmadı. Sürekli 'up' bir halde neredeyse düz duvara tırmandı. Ablasının duvara yapıştırdığı çıkartmalara boyu yetişmeyince önce oyun masasına, o da olmayınca masanın üzerine sandalyesini koyup onun tepesini çıkıp yapıştırmaları tek tek sökmeye kalktı. İçeri girdiğimde Ayşekiraz'ı o halde görünce gözlerim yerinden fırladı! Oraya nasıl çıktı, nasıl korkmadı aklım almadı. Bunlarla da kalmadı, küçük hanım geceleri beni uyuttu, kendi uyumadı. En erken 23.00'te yattı ve enerjisinden bir an olsun bir şey kaybetmedi. Sözün kısası bu 21 Aralık'ta yaşanan dolunay, Ayşekiraz'ı fena etkiledi. Düşündüm, acaba çocuklar da gerçekten burçları nedeniyle etkileniyor mudur, böyle şeylerden diye... Astrolojiyle yakından ilgili, hatta çok ünlü bir astroloji uzmanının öğrencisi olan arkadaşımı aradım. "Elbette ki çocuklar da büyükler gibi etkilenirler gökyüzündeki önemli değişikliklerden. Çocukken burcumuz küçük küçük dışa vurur kendini, çünkü anne babamızı örnek alırız hep. Ama iki yaşından sonra burcumuzun karakteristik özellikleri daha net bir şekilde ortaya çıkar. Sahi, Ayşekiraz'ın burcu neydi?" diye sordu. "Boğa," dedim ve kızımın nasıl bir karaktere sahip olduğunu anlatmasını istedim. Tabii tüm anneler için, diğer burçtaki çocukların tipik özellilerini de... İşte burçlar ve çocuklar!
Koç: Çevrede feryat figan bağıran bir çocuk varsa, o büyük ihtimalle koç burcudur. Küçükken de yetişkinlikte olduğu gibi dikkat çekmeyi çok severler. Dışlandıklarını hissettikleri anda bütün dengeleri bozulur ve olay çıkarırlar.
Boğa: Sakin, ama sihirli bir bebektir. Alışkın olduğu ortamı ister, çok sık uyanır bu yüzden annesine çok zorluk çıkarır. Sevildiğini hissetmek ve güvenmek ister. Hırslıdır, okulda yarım not düşük alsa ağlar ve çok üzülür.
İkizler: Gürültücüdür, elini kolunu sürekli hareket ettirir, yaralanır. Çok zeki ve meraklıdır. Erken konuşabilir, kolay kavrar ama kolay da unutur. Hafızasını güçlendirecek oyuncaklar ve oyunlara ihtiyaçları vardır.
Yengeç: Çok gezmek istemez, annesine düşkündür, uslu bir bebektir. Hafızası güçlüdür, okulda başarılıdır.
Aslan: Bir kral ve kraliçedirler doğdukları andan itibaren. Her şey onlarındır, öyle hissederler. Arkadaşlarını etrafına toplar ve kabilenin reisi olur. Aslan burcu çocuğuna kardeş düşünülüyorsa, bunu çok önceden ona anlatmak ve ikna etmek gerekir.
Başak: Çok şirin, sempatik çocukken bile titizlik özelliğini gösterir. Bebekken çok zor uyur ve huzursuzdur. Her şeye yavaş yavaş alıştırılması gerekir. Ellerini iyi kullanır, takım çalışmasında çok başarılıdır.
Terazi: Çok güzel bebekler olurlar, hemen fark edilirler. Müziğe kulağı çok yatkındır, bir melodi duyduğunda hemen dikkat kesilir. Ellerini iyi kullanır, güzel sanatların her dalında başarılı olma şansı yüksektir.
Akrep: Doğduğu andan itibaren insanın gözünün içine bakarlar. Şifre kelimeleri 'arzu'dur. Sessizdirler ama istedikleri her neyse onu elde etmek için her şeyi yaparlar. Meraklıdır, hırslıdır, üç-dört aylıktan itibaren ailesini yönetmeyi becerebilir.
Yay: Çok hareketlidir, en önce yürür, en önce konuşur. Ele avuca sığmaz. Yalnız kalmaktan hiç hoşlanmaz, hep arkadaş ister. Uykusuzluktan baygın düşene kadar oyun oynar. Çok çabuk kavradığı için okulda sıkılabilir, ama hayatında varacağı nokta hep zirvedir.
Oğlak: Çok ama çok inatçıdır. Büyümüş de küçülmüş gibi bakar. Arkadaşlarına çok bağlı ve sadıktır. Azimli ve bilge özelliği onu okluda başarılı kılar. Enteresan bir matematik zekaları vardır.
Kova: Gözleriyle konuşur, çok zekidir. Herkes onun anne babası, herkes onun ablası ağabeyi, herkes onun arkadaşıdır. Çocukken sokakta bulduğu kedi, köpek sevdiği ne ve kim varsa eve getirmek ister.
Balık:
Uykucu ve gözleri mahmur, ürkek bakar. Annesi onun için çok ayrıdır. Çok alıngan ve hassas bir yapısı vardır. Zekidir, duygusal zekâları da çok gelişkin olduğu için okulda da başarılıdır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA