- Food&Wine'dan öğrendiğimiz kadarıyla eylülde yeni bir yer açacakmışsınız?
- Evet. Özellikle yerel şarabın çok yoğun olacağı bir proje o. Beyoğlu'nda olacak. Yemeklerde de, hep tabii benim kuzeyli tarafım giriyor işin içine. Türkiye'de olduğumuz için bu topraklardan da birçok malzeme ve his olacaktır muhakkak. Geniş bir kitleye hitap eden bir konsept yaratıyoruz. Fiyatları nispeten düşük, Num Num seviyesinde diyebilirim. Şarabı bir hayli ulaşılabilir kılan bir yer olacak. 60-70 çeşit şarabı kadehle içebileceksiniz.
- Siz yemeğe nerelere gidersiniz?
- Çok fazla dışarıda yiyen biri değilim, işimden dolayı. Ama öğle yemeklerinde Şans Restaurant, La Brise, Changa gibi yerlere severek gidiyorum. Kıyı, balıkçı olarak çok gittiğim bir yer. Bunların hem yemeklerini iyi buluyorum hem de mekân bana kendimi iyi hissettiriyor.
- İstanbul dışında bir yerlere gider misiniz?
- Bozcaada çok sık gittiğim bir yer. Corvus şaraplarını yapan Reşit Soley'le de bir ahbaplığımız var. Küçük bir tarlamız vardı orada. Üzerine küçük bir bağ evi yapıyoruz şimdi. Televizyonu, bilgisayarı olmayan... Kendi sebzelerimizi üretelim istiyoruz.
- Eşiniz Asena yemek yapar mı?
- Yapar. Şöyle bir şey var: Zor biriyim ama zaman açısından. 'Bu akşam geliyor musun gelmiyor musun, yapalım mı yapmayalım mı?' gibi durumlar oluyor, bütün bunlar zor. O yüzden genellikle zeytinyağlı yapar eşim. Alaturka yemek de çok pişer bizde. Kuru fasulye-pilav, çorbalar... Sağlıklı yemek yiyen bir aileyiz. Ağır şeyler pişmez bizde. Yaz-kış ızgara balık yeriz.
- Eşinizle paslaşır mısınız?
- Ben restoranda yaptığım yemeklerde çok destek alırım ondan. Çekinmeden dan diye söyleyebildiği için sevip sevmediğini... Damak zevki çok gelişmiş ve beğenmeyince hemen söyler. 'Bunda çok zorlamışsın, bu hafif olmuş, bu yoğun olmuş...' Neyse odur.
- Oğlunuzun damak zevki nasıl?
- Köfte, patates, pilav. Her çocuk gibi. Balık, et ve zeytinyağlı da yer ama. Çikolata sever tabii.
-Merakı var mı yapmaya?
- Var, bir şeyler yapıyor ama insan özellikle çekiniyor, 'Zorlamayayım,' diye. Ama seviyor yani, hamur yapmaya, kısır yapmaya yardım ediyor. Salata yapılacaksa salatalığı doğruyor. Köfteyi şekillendirmeyi seviyor. Ben de zaten restorana her şeyin en iyisi geldiği için akşam eve giderken buradan malzemeleri hazır alıp gidiyorum çoğunlukla. Kolayca pişiriyoruz evde. Çok uzun zaman da geçirmiyoruz böylece evde yemek yaparak. Ama nerede uzun uzun yemek yaparız, tatillerde.
- Nasıl tatil yaparsınız?
- Tatilde genelde otelde kalmayı seven biri değilim. O yüzden genellikle gittiğimiz yerde bir ev kiralarız. O bölgenin, o yörenin hammaddeleriyle bir şeyler pişirmek keyifli oluyor o zaman. Gidiyorsunuz oradaki pazara, kasaba, balıkçıya ve daha önce denemediğiniz ürünlerle bir şeyler yapıyorsunuz, çok keyifli oluyor.