Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Pasaportsuz dışarı çıkmayın

Eğer bütçeniz yurt dışında tatil yapmaya elvermiyorsa, pasaportsuz sokağa çıkmayın! "Hoppalaaa!
Tatile gidecek param yoksa, pasaport benim neyime? Asıl Yüksel Bey'in tatili gelmiş" dediğinizi duyar gibiyim. Ama Star'ın yeni yarışması Pasaport'u izleyenler öyle düşünmüyorlar. Onlar çoktan süreleri uzatılmış pasaportlarıyla İstanbul sokaklarını arşınlamaya başladılar bile...
Efendim, Pasaport son derece eğlenceli bir yarışma. Sunucular Hande Sarıoğlu ve Ümit Erdim elde mikrofon, sokakta yarışmacı avına çıkıyorlar. Eğer pasaportunuz varsa, süresi yeterliyse ve işinizden, ailenizden hemen tatile çıkabilmek için izin alabiliyorsanız, yaşadınız. Ama o gece kalkacak uçağa, trene ya da gemiye bedava tatil yapmak üzere binebilmeniz için en az beş görevi yerine getirmeniz gerekiyor. Hem de size ayrılan 100 liralık bütçeyi aşmadan... Zaten şenlik de bu aşamada başlıyor. Örneğin, Haliç'te sandalla karşıdan karşıya geçmek için sandalcıyla pazarlığa tutuşuyorsunuz. Adam parayı beğenmezse, kürekleri bırakıyor. (Buna bitirim literatüründe 'kayıkçı pazarlığı' derler) Sultanahmet'ten 52 numara hasır şapka alabilmek için dükkanları talan ediyorsunuz. Bazen otostop yapıyor, bazen bir taksiciye 5 lira daha indirim yapması için yalvar yakar oluyorsunuz. En eğlencelisi de geçen haftaydı. Son görev, Sultanahmet Meydanı'nda 10 turiste 'Gemilerde Talim Var' türküsünü okutmaktı. Turistlerin tamamı Beyaz'a koro olarak eşlik edebilirlerdi. Zira "Gemilevde tağlim vağ" diye okuyorlardı!
Son etapta yer alan, havaalanına yetişmek için evde bavul hazırlama faslı ise hepten çılgınca... Her şey kameraların önünde yapılmak zorunda. Üstelik o telaşla külotların bile havada uçuşmasına aldırmadan... Bir de dış ses ile sunucular arasındaki atışma var ki, programa müthiş bir eğlence katıyor.
Genç oyuncu Ümit Erdim'i geçen yıl Medyatik'e konuk etmiş ve hayran olmuştum. Acayip eğlenceli, hazır cevap, son derece pozitif biri. Ancak onun takımındaki yarışmacı, Hande'ninkine göre biraz dezavantajlı. Zira bizim ağır sıklet Ümit, çabukluk ve koşu gerektiren etaplarda su kaynatıyor.
Benim izlediğim iki yarışmada da Hande'nin adayı kazandı. Diyeceğim o ki, Ümit'le beraber yarışanın tatil ümidi yok! (Umarım dün geceki bölümde beni mahcup etmiştir!)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA