Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Masal'ın patenti kimde?

Aşk ve Ceza dizisinde yeni doğan kız çocuğuna Masal isminin verilmesini değerlendirirken, "Bu yıl doğan pek çok kızın ismi Masal olacak" öngörüsünde bulunmuştum. (Bu arada söz konusu ismin, dizinin fan sitelerinde yer alan bir anket sonucunda belirlendiğini de ekleyeyim.)
Okurumuz Füsun İnci ise Masal isminin gerçek patent sahibini bildiren bir mesaj göndermiş:
"Sayın Aytuğ, bir dizide çocuğa verilen Masal isminin Türkiye'de patlama yapacağını tahmin ettiğinizi söylemiştiniz. Önce bu ismin patentini alıp anneme vermek isterim :)) Daha Türkiye'de Masal ismi yokken, yıllar önce yayınlanan, sizin de jüri üyesi olduğunuz Barış'lı Akademi Türkiye'yi sunan Öykü Serter'in adını bir türlü hatırlayamayan annem, Öykü'ye Masal demekte ısrar ediyordu. O zaman gülüp geçmiş, hatta 'Masal diye isim olur mu?' demiştim. Sonra bu isim ilginç geldi, çocuğum olursa, ona bu ismi vermeye karar verdim. Şimdiyse dizideki çocuğun isminin Masal olduğunu öğrendim. Öyle ya...
Öykü diye isim oluyor da Masal, Şiir, Nesir diye isim niye olmasın? Sevgi ve saygılarımla..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA