Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Benzerliğin bu kadarı

Herkes gibi ben de Gün Akşam Oldu dizisinin ilk bölümünü izleyince şaşırdım. İki yıl önce atv'de yayınlanan Sessiz Gemiler dizisinin tıpkısıydı. Öykü aynı, sadece dizinin adı, oyuncuları ve karakterlerin isimleri değişikti. Hayatın farklı yerlere savurduğu beş kardeş; bayramda baba evinde toplanır. Onları bir arada tutan zamk, yani anneleri vefat eder. Böylelikle her bireyin kendi iç dünyasındaki huzursuzluklar birer birer açığa çıkar vs...
Sessiz Gemiler'in yapımcısı merhum Osman Yağmurdereli idi. Eşi Esin Hanım'la konuştum.
Eserin telif hakkı için hiçbir başvuru olmamış, nezaketen telefonla bile izin alınmamış. Oysa senaryo, yılların deneyimli kalemi Çetin Büyükakın'a aitti. Esin Yağmurdereli, senaristin de yeni diziyi izleyince büyük bir şok yaşadığını söylüyordu. Anladığım kadarıyla Esin Yağmurdereli olayı hukuki platforma taşıyıp haklarını sonuna kadar arayacak.
Önce Dedektif Memoli (Yılan Hikayesi) ardından Gün Akşam Oldu (Sessiz Gemiler) dizisi... Her ikisi de merhum Osman Yağmurdereli'nin yapımlarıydı. Ve her ikisi de başkaları tarafından yeniden ekrana sürülürken, Yağmurdereli'nin yapım şirketine bir telefon bile açılmadı. Bakalım sıra ne zaman Kınalı Kar'a gelecek?
İşin daha da üzücü tarafı, sevgili Osman ağabeyin, son günlerinde sektördeki tüm telif sorunlarını yasal çerçeveye oturtacak bir poje geliştiriyor olmasıydı. Ömrü vefa etseydi, sektörün kanayan en büyük yarası olan telif hakları sorunu çözüme kavuşacaktı.
Bari Osman ağabeye yapmasaydınız bunu...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA