Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Seslere saygı lütfen

İsmini vermeyen bir okurumuz, geçen hafta aramızdan ayrılan sanatçı İstemi Betil'i saygıyla anarken, bu vesile ile seslendirme sanatçılarının yeterince onore edilmemesinden dert yanıyor:
"Geçen hafta vefat eden Laz Ziya yani İstemi Betil'i radyo temsillerinden hatırlıyoruz: Zaten Kurtlar Vadisi'ni 'Vadi' yapan eski ekibin neredeyse tamamı, radyo temsillerine sesleriyle hayat veriyorlardı.
Eskiden film sonlarında seslendirenlerin isimleri verilirdi, keşke yine uygulansa. Bazen gözüm kapalı izlerim dizileri. Sizin dediğiniz gibi, sanki radyodan dinliyormuşçasına... Sesler zaten resimleri oluşturuyor o zaman. Allah rahmet eylesin, tüm ölmüş ses sanatçılarına. Vadi'de Süleyman Demirel'i oynayan sanatçımızın (Ferdi Merter) sesi unutulur mu? Onun Uzay Yolu'nda doktora dublaj yaparken 'Kaptan Kirk, Mister Spack' diyen sesi ve radyo tiyatroları..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA