Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Prensesin Türkçe aşkı

Muhteşem Yüzyıl'da, Prenses Isabella'nın çok kısa sürede kusursuz Türkçe öğrenmesi hepimizi şaşırtmaya devam ediyor.
İstanbul'a geleli birkaç ay olmasına rağmen prensesimiz, Topkapı Sarayı hareminde neredeyse cariyelere Osmanlıca dersi verecek kadar ilerledi. Prenseste aksan filan kalmazken, yıllardır sarayda yaşayan Hürrem Sultan'ın ise hala 'gurbetçi aksanıyla' konuşması dikkat çekici! Hatta son bölümde Hürrem 'veba' kelimesini anlamayıp "O da ne?" diye sorarken, Türkçe gönüllüsü prensesimiz Isabella 'şıp' diye anlayıverdi...
Bu arada Sümbül Ağa kapıyı dinlerken, Isabella ile nedimesi odanın içinde yalnız olmalarına rağmen nedense kendi dilleri yerine Türkçe konuşmayı tercih ettiler. Zira, eğer İspanyolca ya da İtalyanca konuşmuş olsalar, ispiyoncu Sümbül Ağa, Hürrem Sultan'ın onları kaçıracağını anlamayacak ve durumu Pargalı'ya yetiştiremeyecekti. Muhtemelen odada Türkçe konuşmalarını senarist Meral Okay rica etmiş olmalı!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA