Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Uzaylı Türkler

Türkler'in zamanı geldiğinde uzaya çıkıp galaksiyi nasıl şenlendireceği üzerine çok geyik çevrildi. Bu konuda yapılan ilk filmlerden biri Turist Ömer Uzayda idi. Ardından Cem Yılmaz bir stand-up gösterisinde kafasındaki cam fanusun ardında sigara içen Türk astronot tiplemesiyle ortalığı yıkıp geçti. (Belki de G.O.R.A.'nın esin kaynağı bu espriydi) Bir dönem de Uzaylı Zekiye adında bir dizimiz vardı.
Türk-uzay ilişkisi üzerine geyiklerin son kullanım tarihi dolmamış olmalı ki, Show TV ve Süreç Film; Ha Babam Uzay adında yeni bir dizi için kolları sıvadı. Oyuncu kadrosu son derece zengin. Tanıtımlar da pek renkli. Bizimkiler cümbür cemaat mekiğe doluşup pikniğe gider gibi uzaya gidiyorlar filan...
İyi de bizim uzaya gidişimiz daha ne kadar mizah malzemesi olacak? Yani bu iş bu kadar mı ütopik? Kuyruklu yıldızın üzerinde pijama-atlet mangal yapan bıyıklı Türk karikatürü görmekten, televizyon reklamında Aygaz kamyonuyla uzayda dolaşan tüpçü izlemekten sıkılmadınız mı yahu? Herkes uzaya mekik gönderirken, biz ha babam kompleks gönderip duruyoruz!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA