Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Edi ile Büdü yıktı geçti

Başlıktaki ikilinin kim olduklarını bu köşenin müdavimleri gayet iyi biliyor. tv8'deki Bay Tahmin programının sunucuları Murat Özarı ve Fikret Engin bu kez aynı kanalın iddialı yapımı Medya Kralı'nı salladılar.
Bizimkilerin son zamanlardaki en büyük dertleri; cuma akşamları Okan Bayülgen programı uzattığı için kendilerinin 02.00 sularında canlı yayına başlamalarıydı. Sadece onların mı, Bay Tahmin izleyicilerinin de derdi tasası, Okan'ın bir an önce programı bitirmesiydi. Bu nedenle Okan'a sin-kaflı küfürlerin kısaltmalarından oluşan mesajlar gönderdikleri de bizzat Okan'ın kendisi tarafından duyuruluyordu.
Sonunda Okan, "Gelip dertlerini kendileri anlatsınlar" diye düşünmüş olacak ki, Özarı ve Engin'i bu hafta Medya Kralı'na konuk etti. Bana sorarsanız; kendi açısından hiç de iyi etmedi. Zira ikili, programdaki performanslarıyla hayran kitlesini ikiye katladı. Sanırım bundan sonra Okan'a mesaj gönderen Bay Tahmin'cilerin sayısında büyük bir patlama yaşanacak. Hatta bir telefon bağlantısı, bu öngörümü destekleyecek nitelikteydi. Telefondaki izleyici kısa bir muhabbetin ardından "Bir şey isteyebilir miyim Okan abi?" deyince; evsahibi, büyük bir heyecanla "Tabii, buyrun" diye talebi beklemeye koyuldu.
Telefondaki izleyici, isteğini söyleyince Okan biraz bozuldu: "Tamam, programın iyi gidiyor da, bu akşam biraz erken bitirsen de Bay Tahmin'i izlesek..."

KEMİKLERİ SIZLAMIŞTIR
Bizim Edi ile Büdü, geç girdikleri her canlı yayını Cengiz Kurtoğlu, Ümit Besen ya da Arif Susam'ın en acıklı şarkıları ile açıyorlardı. Okan ısrar edince, yılların spor spikeri Fikret Engin; bir Cengiz Kurtoğlu patlattı ki, aman aman... Murat Özarı eksik kalır mı, o da arkasından bir "Strangers In the Night" çığırıverdi.
Performans, merhum Frank Sinatra'yı mezarında ters döndürecek kadar 'dokunaklı' idi... Medya Kralı stüdyosu alkıştan yıkıldı... Ava giden Okan ise fena avlandı!..
Bu arada, geçen hafta ilik nakli için başlatılan kampanyaya verdiği gönülden destek ile takdirlerimizi kazanan Okan Bayülgen, bir kez daha alkışı hak etti. Zira artık Kraliyet Ailesi programları; ekranın köşesinde yer alan işaret dili çevirmenlerinin görüntüsü eşliğinde yayınlanıyor.
Çevirmenler ise ekranın neredeyse dörtte birini kaplayacak kadar büyük bir görüntü ile ekrana yansıtılıyor. Yani uygulama, bazı programlardaki gibi 'yasak savmak' için değil, gerçekten de işitme engelliler yayını izleyebilsinler diye yapılıyor... Hatta öyle ki, çevirmen hanımlar stüdyoda söylenen şarkıların sözlerini bile eşzamanlı olarak çeviriyorlar. Kraliyet Ailesi'ne duyarlılığından dolayı bir kez daha bravo...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA