Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Bu İş'te Para Var

Mesut Kanat... Rahmetli Kazım ağabeyin oğlu. Ustamızın bizlere emaneti... Show TV Haber Merkezi'ndeki muhabirlik mesaisinin üzerine şimdilerde koca bir program inşa etti. SkyTürk 360 kanalında yayınlanıyor.
Adı, Bu İş'te Para Var...
Mesut, günlük haber trafiğinden fırsat buldukça, yanına kameramanını da alıp kendini yollara vuruyor ve Türkiye'de aslında işsizlik diye bir sorun olmadığını, asıl sorunun işçiye ihtiyaç duyanlarla işe ihtiyaç duyanların bir türlü buluşamaması olduğunu kanıtlamaya çalışıyor.
Şimdi size samimi bir tavsiyede bulunacağım: Eğer işsizseniz ya da mevcut işinizden memnun değilseniz, hafta içi her gün (Üçü yeni bölüm, ikisi tekrar) 14.30 ve 19.40'da yayınlanan Bu İş'te Para Var programına bir göz atın. İnanıyorum ki, en geç bir ay sonra yeni işinizde, keyifli koltuğunuzda otururken Mesut'a ve bana dua edeceksiniz.

UYGULAMALI TÜYOLAR
Mesut ve mütevazı ekibi sadece iş olanaklarını tanıtmakla yetinmiyor; uygulamalı olarak yeni iş girişimlerinin nasıl sonuç verdiğini de görsel olarak belgeliyor. Örneğin, Trakya'da 5 bin liraya tarla kiralayıp altı ay içinde paralarını üçe, beşe katlıyorlar...
UMEM (Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri) Projesi rehberliğinde neredeyse kasaba kasaba dolaşan ekip, birbirinden ilginç ve kazançlı iş fırsatlarını ekrana taşıyor.
Haydi birkaç örnek vereyim:
Boyunuz, kilonuz uygunsa, Türkiye Jokey Kulübü'nün apranti okuluna kaydolabilir, iki yıl süreyle tüm masrafları devlet tarafından karşılanan okuldan mezun olup jokeyliğe adım atarak, rüyanızda bile göremeyeceğiniz paraya erişebilirsiniz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ücretsiz bahçıvanlık okuluna devam ederek, üç aylık eğitimin ardından iş garantili bir 'altın bileziğe' sahip olabilirsiniz.

KEÇİLER KAÇMASIN
Biraz birikmişiniz varsa ya da kredi alabilecekseniz, Saanen keçisi üreticiliğine başlayabilirsiniz.
Avustralya kökenli Saanen'ler, benzerlerinden üç katı fazla süt veriyormuş.
Üstelik doğada anne sütüne en yakın süt buymuş. Birçok üretim merkezi, yetiştiricilere alım garantisi de veriyormuş. Malum, bu aralar keçi sütüne, peynirine müthiş talep var.
Bir tasarımcı; minibüslerin, panelvanların içini dekore ederek, milyon dolarlar kazanıyor. Ama yanında yetiştireceği, iş öğreteceği elemanlara ihtiyaç duyuyor.
Kuyumcular fellik fellik yetiştirecek çırak arıyor.
Ve daha neler, neler... Dedim ya... Bu İş'te Para Var...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA